Butterchicken med salte mandler, rosiner og koriander

6 Print

Denne butterchicken er lækker cremet og krydret. Det salte fra mandlerne og det søde fra rosinerne, gør lige det ekstra for retten.

Ingredienser

1 frisk rød chili
6 spsk olivenolie
5 fed hvidløg
3 cm ingefær uden skræl
2 løg
1,5 spsk smør

1,5 spsk koriander frisk stødt
1,5 spsk stødt spidskommen
1,5 spsk gurkemeje
2 spsk garam masala
1/2 spsk pul biber chili eller chiliflager
1 dåse tomatpuré
100 g græsk youghurt
2 dåser flåede tomater blendet
1 dl vand
2,5 dl fløde
70 g smør
800 g kyllingelårfillet skåret i mundrette stykker
Basmati ris
Koriander
En lille håndfuld rosiner
1 håndfuld hakkede salte mandler

Ris:
2 spsk smør
1,5 spsk olivenolie
2 finthakket løg
3 fed finthakket hvidløg
1,5 spsk stødt spidskommen
1,5 spsk stødt koriander
2 laurbærblade
1 kanelstang
7,5 dl vand
1 bouillonterning
6 dl basmatiris

Fremgangsmåde

Blend frisk chili, løg, ingefær, hvidløg og olivenolie til en pure. Sauter det i en dyb pande med 1,5 spsk smør i ca. 10-15 min, til det bliver mørkere.

Tilsæt koriander, spidskommen, garam masala, gurkemeje, pul biber chili og tomatpuré. Lad krydderierne riste lidt af indtil massen bliver mere mørk.
Tag halvdelen af kryddermassen over i en skål og bland med 100 g græsk yoghurt og kyllingestykker. Krydr med salt. Lad det stå i en time på køl og trække.
Blend flåede tomater og tilsæt det i gryden med den resterende krydderimasse og 1 dl vand. Lad det simre på lavt blus.
Efter 1 time tilsættes kyllingestykker og tilberedes færdig under låg i ca. 15 min.
Tilsæt fløde og smør og lad det simre i et par min. Retten smages til med salt og peber.

Ris:
Start med at vaske risene grundigt i vand.
Sauter løg og hvidløg i olie og smør til det bliver blødt. Tilsæt spidskommen, koriander, kanelstang og laurbærblade og sauter med i et par min. Tilsæt de vaskede ris, bouillonterning og vand. Lad det koge ca. 9-10 min på lavt blus under låg - indtil det meste af vandet er fordampet. Sluk for blusset og lad det trække under låg indtil de er møre.
Pynt retten med salte mandler, rosiner og frisk koriander. Server retten med basmatirisene.