Cæsar salat med verdens bedste dressing!

2-3 30 min Print

Denne dressing er virkelig den bedste til cæsar salat. Den er ikke for fed, som en almindelig dressing til cæsarsalat kan være. Den har utrolig meget umami smag og lækker syrlig i smagen. Prøv den!

Ingredienser

2 stk kyllingbryst
1 romainesalat
2 forårsløg
Daggammelt surdejsbrød til brødcroutoner
Olivenolie
Pynt: Parmesanflager

Dressing:
1 fed hvidløg
2 spsk citron
2 ansjoser
2 spsk rødvinseddike
10 g revet parmesan
50 g kogt kartoffel
1 æg
30 g ristet brød
10 spsk god olivenolie

Fremgangsmåde

Steg et spejlæg. Sørg for at den får stegeskorpe men lad blommen være blød i midten.
Blend hvidløg, citronsaft, ansjoser, revet parmesan, spejlæg, rødvinseddike og ristet brød. Blend derefter kartoffel og olivenolie kort med, kartoflerne må ikke blendes med for lang tid, da dressingen så kan blive ”lang”. Smag til med salt og peber.
Skær brødet i grove tern og steg dem gyldne i rigeligt olivenolie på en pande. Krydr med salt og peber.
Skyl romaine salat og forårsløg. Skær salaten i grove stykker og forårsløg fint.
Steg kyllingebrysterne i lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Lad den hvile i et par min.
Vend dressingen med salat og forårsløg. Skær kyllingen i tynde skiver og fordel dem på salaten. Pynt med brødcroutoner og parmesanflager.