Grillet butterfly kylling med estragon og hvidløg

4 personer Print

Kylling og estragon er en virkelig god kombination. Denne ret er den perfekte sommeret. Server evt. med en grøn salat til og et godt surdejsbrød.

Ingredienser

1 hel kylling fra Hopballe Mølle
8 fed revet hvidløg
1 bundt hakket estragon
Salt og peber
70 g smør
Skal fra en halv citron

4 majs med blade
50 g smør
1 tsk piment d’espelette eller chilipulver
Revet parmesan
1 bundt finthakket purløg

Fremgangsmåde

Tænd grillen, så den når op på 200 grader. Fjern rygbenet fra kyllingen ved at lægge den med brystet ned ad og med en fjerkræsaks klipper du ned langs ryggen fra bunden til halsen. Skær den fri i den anden siden også. Frys evt. rygbenet ned og gem det til en god fond. Fold kyllingen ud og læg den i en bradepande, der tåler at komme på grillen. Krydr kyllingen med salt og peber.

Bland smør, revet hvidløg, hakket estragon og citronskal sammen. Fordel det på kyllingen hele vejen rundt. Grill kyllingen på indirekte varme i ca. 55-60 minutter, indtil den er gennemstegt og lad den derefter hvile i 15 minutter inden udskæring.

Imens kyllingen griller færdig, lægges de hele majs i vand i 15 minutter og grilles derefter på grillen i 15 minutter, indtil de er møre. Bland smør og piment d’espelette sammen. Fjern bladene fra majsene og skær hver majs ud i tre dele. Smør dem med smørblandingen og rul dem i revet parmesan og finthakket purløg.

Server den udskårne kylling med de lækre majs.