Labneh kan bruges til mange ting, dip til grøntsager eller på knækbrød eller som her på rugbrød. Jeg har tilføjet en grundopskrift på labneh, du altid kan have i køleskabet.
1 skive rugbrød
30 g labneh
40 g bagt laks fra dagen før (varmrøget laks kan også bruges)
1 radise skåret i tynde skiver på langs
Pynt: Radisespirer
Labneh:
1000 g græsk youghurt 10 %
2 tsk salt
I glasset:
Olivenolie eller neutral rapsolie
4 fed pillede hvidløg
1,5 tsk rosmarin
1,5 tsk timian
1 tsk peberkorn
2 blade laurbærblade
Spiritus til at sterilisere glasset
Start med at lave labneh. Rør yoghurt sammen med salt og læg det i et ostelærred og slå knude om. Læg bylten i et dørslag med en skål under og sæt i køleskab i to dage, så alt væden kan dryppe af.
Rengør sylteglassene i kogt vand og bagefter skal de steriliseres med lidt spiritus.
Fyld sylteglassene halvt med olie, hvidløg og alle krydderier.
Form små boller af friskosten og læg dem i glasset. Dæk bollerne med olie og sæt glasset på køl.
Fordel ca. 30 g labneh på en skive rugbrød og dernæst laksen. Krydr med salt og peber. Pynt med radiseskiver og radisespirer på toppen.