Labneh med bagt laks og spirer

Print

Labneh kan bruges til mange ting, dip til grøntsager eller på knækbrød eller som her på rugbrød. Jeg har tilføjet en grundopskrift på labneh, du altid kan have i køleskabet.

Ingredienser

1 skive rugbrød
30 g labneh
40 g bagt laks fra dagen før (varmrøget laks kan også bruges)
1 radise skåret i tynde skiver på langs
Pynt: Radisespirer

Labneh:
1000 g græsk youghurt 10 %
2 tsk salt

I glasset:
Olivenolie eller neutral rapsolie
4 fed pillede hvidløg
1,5 tsk rosmarin
1,5 tsk timian
1 tsk peberkorn
2 blade laurbærblade
Spiritus til at sterilisere glasset

Fremgangsmåde

Start med at lave labneh. Rør yoghurt sammen med salt og læg det i et ostelærred og slå knude om. Læg bylten i et dørslag med en skål under og sæt i køleskab i to dage, så alt væden kan dryppe af.
Rengør sylteglassene i kogt vand og bagefter skal de steriliseres med lidt spiritus.
Fyld sylteglassene halvt med olie, hvidløg og alle krydderier.
Form små boller af friskosten og læg dem i glasset. Dæk bollerne med olie og sæt glasset på køl.

Fordel ca. 30 g labneh på en skive rugbrød og dernæst laksen. Krydr med salt og peber. Pynt med radiseskiver og radisespirer på toppen.