Labneh

Print

Labneh er en mellemøstlig friskost. Den er nem og enkel at lave. Spis den på et stykke ristet brød med lidt dukkah på eller med friske grøntsager.

Ingredienser

1000 g græsk youghurt 10 %
2 tsk salt

I glasset:
Olivenolie eller neutral rapsolie
4 fed pillede hvidløg
1,5 tsk rosmarin
1,5 tsk timian
1 tsk peberkorn
2 blade laurbærblade
Spiritus til at sterilisere glasset

Pynt: Rød dukkah fra Mill og Mortar

Fremgangsmåde

Rør yoghurt sammen med salt og læg det i et ostelærred og slå knude om. Læg bylten i et dørslag med en skål under og sæt i køleskab i to dage, så alt væden kan dryppe af.
Rengør sylteglassene i kogt vand og bagefter skal de steriliseres med lidt spiritus.
Fyld sylteglassene halvt med olie, hvidløg og alle krydderier.
Form små boller af friskosten og læg dem i glasset. Dæk bollerne med olie og sæt glasset på køl.

Prøv at server dem med rød dukkah på toppen.