Labneh er en mellemøstlig friskost. Den er nem og enkel at lave. Spis den på et stykke ristet brød med lidt dukkah på eller med friske grøntsager.
1000 g græsk youghurt 10 %
2 tsk salt
I glasset:
Olivenolie eller neutral rapsolie
4 fed pillede hvidløg
1,5 tsk rosmarin
1,5 tsk timian
1 tsk peberkorn
2 blade laurbærblade
Spiritus til at sterilisere glasset
Pynt: Rød dukkah fra Mill og Mortar
Rør yoghurt sammen med salt og læg det i et ostelærred og slå knude om. Læg bylten i et dørslag med en skål under og sæt i køleskab i to dage, så alt væden kan dryppe af.
Rengør sylteglassene i kogt vand og bagefter skal de steriliseres med lidt spiritus.
Fyld sylteglassene halvt med olie, hvidløg og alle krydderier.
Form små boller af friskosten og læg dem i glasset. Dæk bollerne med olie og sæt glasset på køl.
Prøv at server dem med rød dukkah på toppen.