Oksekød stegt i oystersauce, peber og grønt

4 personer Print

En fantastisk aromatisk Thailandsk ret med varme fra peber og friskhed fra grøntsagerne.

Ingredienser

4 fed finthakket hvidløg
2 peberfrugter
1 bundt forårsløg
200 g haricots verts
150 g snack majs
4 ribeye bøffer fra Friland skåret i strimler
1 dl oystersauce
14 peberkorn groftkværnet i en morter
1 spsk fishsauce
1 spsk soya
Neutral olie til stegning
3/4 dl vand
2 spsk sesamfrø
Jasminris som tilbehør
Pynt: Frisk koriander

Fremgangsmåde

Start med at kog jasminris efter anvisning på pakken. Skyl grøntsagerne. Skær peberfrugter i aflange tykke strimler. Skær top og bund af forårsløg og del den i 3 dele. Rens haricots verts bønner og snack majs og skær majsene over i halve. Skær fedtet fra ribeye bøfferne og skær dem ud i strimler. Krydr dem med salt. Steg kødstrimlerne i neutral olie ved hård varme i en wok i et par minutter. Lad kødet hvile på en tallerken. Varm lidt neutral olie i wokpanden. Tilsæt peberfrugter, forårsløg, haricots verts, snack majs og hvidløg i den varme wokpande. Steg det kort i et par minutter og tilsæt oystersauce, fishsauce, soya, peberkorn og sesamfrø. Tilsæt dernæst kødstrimlerne og sluk for panden. Pynt retten med frisk koriander og server med jasminris.