550 g rabarber
125 g sukker
1/2 vaniljestang
Crumble:
185 g smør
225 g mel
185 g sukker
Creme:
Vaniljecreme:
1/4 liter fløde
2 spsk skyr naturel
1 spsk hjemmelavet vaniljesukker (sukker blendet med en vaniljestang)
Pynt: Citronverbena
Rens rabarber og skær dem ud i mundrette stykker (ca. 2-3 cm). Bland rabarber med sukker og en halv vaniljestang. Bag dem i en bradepande i ovnen på 180 grader i ca. 15 min.
Bland ingredienserne til crumble og smuldrer det med fingrene. Fordel de bagte rabarber i en smurt tærteform og fordel crumble udover. Bag kagen ved 200 grader i ca. 25 min. Overfladen skal være gylenbrun.
Pisk fløden, så den er letpisket med en elpisker. Vend fløden med skyr og vaniljesukker.
Server kagen lun med vaniljecreme. Pynt eventuelt med lidt citronverbena.