Rødkålssalat med sesam og soya

Print

Har du svært ved at finde ud af, hvad du skal bruge et rødkål til andet end rødkål til juleanden, så skal du prøve denne friske salat, som kan bruges som tilbehør til aftensmaden. Spis den f.eks. med kyllingespyd eller laks. Du kan også sagtens spise den som en lækker frokost salat.

Ingredienser

Et kvart stk. rødkål
1 bundt koriander
2,5 spsk. sesamfrø

Vinaigrette:
2 spsk. sesamolie
1 spsk soya
1 tsk honning
Et halvt fed revet hvidløg
Smag vinaigretten til med friskrevet ingefær

Fremgangsmåde

Snit rødkål fint med en kniv. Vend ingredienserne sammen til vinaigretten og smag den til med friskrevet ingefær. Vend vinaigretten sammen med fintsnittet rødkål. Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande og vend det i salaten sammen med frisk koriander og evt. lidt flagesalt.