4-6 personer Print

 

 

 

 

Ingredienser

7 g gær
1 dl ymer
7 dl vand
700 g pizzamel eller tipo 00 mel
200 g speltmel
28 g salt
2 spsk ramsløgsolie
1,5 spsk olie olivenolie.
Flagesalt

Fremgangsmåde

Opløs gær i ymer og vand.
Tilsæt pizzamel og ælt på en røremaskine.
Tilsæt dernæst salt og speltmel.
Ælt til dejen begynder at slippe siderne i skålen, det tager omkring 10 min.
Læg film over skålen og sæt den i køleskabet.
Lad dejen hæve i køleskab i mindst 4 timer, tag den ud på køkkenbordet og lad den hæve yderligere 2 timer mindst.
Fordel bagepapir i en bradepande og fordel olivenolie udover bradepanden.
Fordel forsigtigt dejen udover hele bradepanden og tilsæt ramsløgsolie på toppen.
Drys med salt og bag ved 275 grader i ca 20-25 min. Hvis brødet bliver for mørkt, så skru ned på 230 grader. Husk at ovnen skal være varm, helst være tændt 1 time i forvejen.

Tip: Jeg sætter altid et ildfast fad i bunden med vand i, så hæver brødet flot op. Tag fadet ud efter 10 min.