Mispelfrugten er en blanding af en citrus og en fersken, med et strejf af mango. De smager helt fantastisk i en marmelade og kan spises på nybagt brød eller som her på skyr med friske appelsinskiver og granola. De kan købes hos Freshland.
Bagte rabarber er perfekte til morgenmaden. Gem dem i et sylteglas på køl og hav dem altid klar til morgenmaden. Jeg bruger dem på skyr med lidt hjemmelavet granola.
En lækker mysli med en dejlig kokossmag. Denne mysli er lavet med lidt mindre honning end en sædvanlig granola, som godt kan blive for sød i smagen.
Semidried blommer kan bruges i blommetrifli eller ovenpå skyr med mysli. Den langsomme tilberedningstid, gør at blommen smager sødt og intenst af blomme – helt uden sukker.
En lækker forfriskende start på morgenen. Smoothies kan sagtens spises som morgenmad med friske bær og mysli. Server den i små glas som en del af brunchen eller spis den alene. Opskrift på granola findes under “morgenmad/brunch”.
En lækker forfriskende morgenmad med en sprød nøddemysli.
En lækker forfriskende smoothiebowl med kokos og friske blårbær.
De lækreste surdejsboller med mørk chokolade. Opskriften giver ca. 18-20 boller i alt og de kan sagtens fryses ned efter de er bagt.
Scones skal være sprøde uden på og have en smag af brunet smør og lækre bløde indeni. Denne opskrift er virkelig god og meget hurtig at lave, hvis du får gæster på besøg. Opskriften giver ca. 21 stk.
De bedste fluffy amerikanske pandekager. Kombinationen af sprød salt bacon og søde pandekager er virkelig god.
Server vaflerne til morgenmad eller brunch. De kan sagtens spises kolde og er friske i smagen med græsk yoghurt og rabarber kompot.
En lækker granola er så lækker at have stående til morgenmaden. Brug granolaen på skyr med frugt på eller på en varm havregrød, for at give et ekstra crunch.
Ramsløgsolie kan bruges til så mange forskellige ting og er utrolig enkelt at lave. Det er bare ramsløgsblade blendet med olivenolie, du kan vælge at sigte den eller bare bruge den hele som den er.
Med denne opskrift, får du en kylling der er saftig og lækker. Den har en mild hvidløgssmag. Du kan sagtens lave denne opskrift med en hel kylling, så skal du bare lave dobbbelt portion af hvidløgs fyldet. Ved at grille kyllingen får du en ekstra lækker smag.
Denne ret er let og lækker og passer til sommerens grillmenuer. Du kan bruge forskellige slags urteolier f.eks. ramsløg. Du kan også udskifte blomkål og asparges og prøve at grille squash og tomater.
Når de første solmodne tomater kommer, så er det bare om at spise dem i en enkelt salat. Det her man kan smage den gode kvalitet af tomaterne. Server denne salat som tilbehør til når du griller og evt med et friskbagt foccacia til.
Avocadoer smager fantastisk og i denne version med lidt citronskal, saltede mandler og tomat udgør den min favorit på frokostbordet.
Søde kartofler smager virkelig godt, især hvis man tilføjer en anelse citronskal og citronsaft. Det gør smagen ekstra frisk. Prøv at lav denne enkle salat og server den til sommermenuen.
Blåmuslinger er en lækker spise og ser smuk ud med de grønne ramsløgsblade. Hvis ikke du har ramsløg, kan du bruge persille i stedet. Du kan variere mayoen efter smag. Lav den med estragon, dild, persille eller som her med ramsløg.
Denne pastaret er både hurtig og billig at lave. Spis den alene eller med grillet laks.
Friskpillede rejer smager fantastisk! Denne version på rosmarinbrød er virkelig lækker og jeg vil klart anbefale at prøve at smage den.
Nye kartofler fra aftensmaden dagen før, er perfekte til en kartoffelmad dagen efter. Kombinationen mellem citronskal og purløg-dildmayo gør kartoffelmaden ekstra frisk i smagen.
Avocadosalat er bare den bedste salat som frokostret eller som tilbehør til grillmenuen. Prøv denne lækre cremede salat med sprøde spirer og salte pistacienødder.
Labneh kan bruges til mange ting, dip til grøntsager eller på knækbrød eller som her på rugbrød. Jeg har tilføjet en grundopskrift på labneh, du altid kan have i køleskabet.
Hummus er det lækreste som snack med grøntsager, på rugbrød eller som tilbehør som en del af aftensmaden. En god hummus skal altid laves med en god olivenolie. I denne opskrift er der tilføjet frisk basilikum, som gør smagen ekstra frisk.
Salaten kan spises til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.
Pissaladiere er en fransk “pizza”. Kombinationen af sødmen fra de bløde løg, bitterheden fra oliven og det salte fra ansjoserne er utrolig god. Server pizzaen med en sprød grøn salat til. Opskriften giver 6 store pizzaer. Retten kan serveres både til frokost og aftensmad.
En fantastisk side-dish til aftensmaden. Det kan også serveres på ristet brød, som en lille forret.
En super lækker og frisk udgave af flæskesstegssandwich med knasende råmarineret rødkål og friske æbler.
En virkelig lækker kebab med sprøde grøntsager, varme krydderier og styrke fra chilisaucen. Der er mange ingredienser i denne opskrift, men det hele gør at du får en fuldstændig fantastisk kebab.
En super lækker pastaret, der er perfekt at servere til weekendens gæster.
Det er vigtigt at bruge en god kvalitetslaks, da det gør smagsoplevelsen meget bedre. Jeg har brugt røget laks fra Centralrøgeriet som smager virkelig lækkert.
Hjemmelavet rullepølse fyldt med smag fra krydderier. Rullepølsen er det perfekte pålæg til julefrokosten. Det tager lidt tid at forberede men det er hele ventetiden værd.
En super lækker forret eller frokostret til to. Opskrift på labneh, finder du her på bloggen. Det er vigtigt at bruge en god kvalitet laks. Jeg bruger røget laks fra Centralrøgeriet. Det er en super lækker laks, som kommer fra Island.
Denne dressing er virkelig den bedste til cæsar salat. Den er ikke for fed, som en almindelig dressing til cæsarsalat kan være. Den har utrolig meget umami smag og er lækker syrlig i smagen. Det gør hele forskellen for retten at bruge et kyllingebryst af god kvalitet og gerne med skind. Jeg kan godt lide […]
Hvidløg og kylling er et rigtig godt match. I denne opskrift har jeg brugt massere af hvidløg og urter. Kyllingen er stegt i ovnen på en rist, således at kødsaften og kyllingefedtet kan dryppe ned på grøntsagerne og give en rigtig god umami smag til grøntsagerne.
Frisk krydret tacos med lækre krydderier og cremet avocado. Udbenet hele lår er rigtig lækre at bruge, da det er meget mørt.
Spagetti meatballs er en klassisk italiensk ret, der er virkelig god. Jeg har tilføjet semidried tomater i kødfarsen, hvilket gør kødbollerne super saftige og meget smagfulde.
En lækker forfriskende salat med teriyaki kødboller – fyldt med umami smag!
Confiterede hvidløg er meget velsmagende og kan bruges til mange ting f.eks. kød, bagte rodfrugter, marinader og hummus. Confiterede hvidløg har en mere mild og aromatisk smag end frisk hvidløg. Resten af de confiterede hvidløg kan opbevares i et glas på køl.
En virkelig lækker italiensk ret med fyld af persille, svampe, hvidløg og surdejsbrød. Den kan også spises alene uden pasta og med et lækkert brød til og en grøn salat.
En virkelig velsmagende sandwich der kan tages med på farten eller i madpakken.
En super velsmagende ret med hoisin marineret nakkekam. Det marinerede kød kan også bruges i lækre sandwich med koriander og sprøde grøntsager.
En super enkel og lækker ret. Ketjap Manis er en sød soya, som kan købes i supermarkeder som Kvickly, Meny mm.
En lækker smagfuld sandwich med sprødt kyllingeskind.
Portionen giver 17-18 stk. Spis frikadellerne til aftensmad med en god salat til eller brug dem kolde som en del af madpakken.
Fennikelfrø og kylling er en virkelig lækker kombination. Kyllingen vil også smage lækkert på grillen.
Et lækkert alternativ til de traditionelle frikadeller. Opskriften giver ca. 17-18 stk.
Smørrebrød er virkelig lækkert både at servere til frokost men også til en nem og hurtig aftensmad. En højbelagt kartoffelmad er en klassiker. Her er den frisket op med en urte mayo og sprøde grøntsager.
En lækker og mættende salat, som egner sig godt til påskebordet.
Server retten som forret til 2 personer med en god skive surdejsbrød til. Ramsløgsolie laves ved at blende en håndfuld ramsløg med neutral olie i en blender. Kør olien i et par minutter indtil farven bliver flot grøn. Sigt olien gennem en finmasket sigte. Opbevar olien i en flaske på køl og og anvend olien […]
En knasende salat med couscous og oksemørbradbøf drysset med dukkah. Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding. Ordet “dukkah” betyder “at støde” da både krydderier og nødder stødes til man får en lækker krydderiblanding. Dukkah er en nem og god måde at tilføje smag og knas til maden. Det kan bruges på grillede grøntsager, stegt kød eller […]
En lækker og smagfuld tærte, som er nem at lave. Du kan udskifte grøntsagerne med, hvad du har i køleskabet.
En lækker og sprød salat, der egner så godt som frokostsalat. Brug resterne af din kylling fra dagen før.
Den bedste butterchicken med søde rosiner, koriander og salte mandler. Den perfekte kombination til at give en rigtig god umami smag.
En virkelig lækker ret med god umami smag fra svampene. Den er perfekt at servere til weekendens gæster.
Græske souvlaki er et sommerhit til grillen. Souvlaki er kød grillet på spyd, som er marineret i en lækker marinade. Her er det serveret med en frisk græsk salat og en cremet tzatziki.
Spis denne lækre krydrede salat til frokost eller som en sund aftensmad.
Hvis ikke du har ramsløg, kan du sagtens erstatte det med estragon.
Stegt flæsk er en dansk klassiker. Persillesovsen i opskriften er tilsat lidt dijonsennep, hvilket giver den en ekstra god smag.
Kødboller med soltørrede tomater er super lækkert. Du kan sagtens lave frikadellerne i forvejen og frys dem ned.
Kylling og estragon er en virkelig god kombination. Denne ret er den perfekte sommeret. Server evt. med en grøn salat til og et godt surdejsbrød.
Ramsløg er en af mine yndlings urter, det smager fantastisk og kan bruges i pastaretter, dressinger, saucer, olie og pesto… Hvis du ikke har ramsløg, så udskift med persille.
Bagt blomkål kan lyde umiddelbart lidt kedeligt men denne version er både sprød og lækker. De bagte hvidløg gør at den virkelig smager af meget, uden at smage for meget af hvidløg. Bagte hvidløg er nemlig en smule sødt og utrolig aromatisk. Bagt blomkål er god som en selvstændig ret eller med noget lækkert fra […]
Med denne opskrift, får du en kylling der er saftig og lækker. Den har en mild hvidløgssmag. Du kan sagtens lave denne opskrift med en hel kylling, så skal du bare lave dobbbelt portion af hvidløgs fyldet. Ved at grille kyllingen får du en ekstra lækker smag.
Denne ret er let og lækker og passer til sommerens grillmenuer. Du kan bruge forskellige slags urteolier f.eks. ramsløg. Du kan også udskifte blomkål og asparges og prøve at grille squash og tomater.
Søde kartofler smager virkelig godt, især hvis man tilføjer en anelse citronskal og citronsaft. Det gør smagen ekstra frisk. Prøv at lav denne enkle salat og server den til sommermenuen.
Blåmuslinger er en lækker spise og ser smuk ud med de grønne ramsløgsblade. Hvis ikke du har ramsløg, kan du bruge persille i stedet. Du kan variere mayoen efter smag. Lav den med estragon, dild, persille eller som her med ramsløg.
Denne pastaret er både hurtig og billig at lave. Spis den alene eller med grillet laks.
Denne pastaret er både nem og hurtig at lave. Parmesanen gør pastaretten lækker cremet sammen med god olivenolie.
De første nye kartofler smager himmelsk. De smager super lækker vendt i lidt smør og friske urter. Server det til fisk eller kylling.
Rød karry er super lækkert med sprøde grøntsager og bløde ris. Kyllingen kan erstattes med en rød bøf, der vendes i kokosmælken lige til sidst. Broccoli og tomater kan erstattes af blomkål, spidskål eller peberfrugt. Hvis du ikke er til stærk rød karry, kan du tilsætte lidt mindre rød karry paste.
En super enkel pastaret der både er billig og virkelig lækker. Server den til hverdag og til gæster.
Cacio e pepe er en virkelig enkel og lækker pastaret. Den skal være en smule stærk fra peberet og cremet fra osten og pastavandet.
Kartoffelpizza med trøffel pecorino er en virkelig lækker pizza med masser af smag! Opskrift på en god pizzadej kommer snart. Alternativt kan man få gode forbagte surdejsbunde i Netto. Hvis du ikke har en pizzasten, kan du bruge en bageplade med bagepapir istedet.
Denne tatar er frisk og ikke for fed, som en normal tatar kan være. Server den til hovedret til 4 personer eller til forret til 8 personer.
Lækker krydret og frisk ret!
En lækker fyldig og enkel ret, der kan serveres alene eller som tilbehør. Retten er til 4 personer som tilbehør og 2 personer som selvstændig ret.
En lækker creme kartoffelmos med smag af estragon og knas fra de syltede rødløg.
Salaten kan spises til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.
Denne ret er virkelig en lækker efterårsret, det kan spises selvstændigt med en salat eller med noget grillet kylling eller andet kød.
En frisk og yderst velsmagende salat der sagtens kan serveres til gæster i weekenden. Misodippen kan også serveres med friske grøntsager on the side.
Denne pizza er blevet en af mine yndlings. Kombinationen af sprød bacon, kartofler, rosmarin og broccoli er virkelig god også er hvidløgsolie virkelig godt på pizza. Opskriften giver ca. 6 pizzaer.
En lækker frisk salat med varme af chili, friskhed fra ingefær og sødme fra mangoen. Koriander kan erstattes af Thai basilikum.
En lækker efterårsret med masser af smag!
En fantastisk aromatisk Thailandsk ret med varme fra peber og friskhed fra grøntsagerne.
Pissaladiere er en fransk “pizza”. Kombinationen af sødmen fra de bløde løg, bitterheden fra oliven og det salte fra ansjoserne er utrolig god. Server pizzaen med en sprød grøn salat til. Opskriften giver 6 store pizzaer. Retten kan serveres både til frokost og aftensmad.
En super lækker og frisk udgave af flæskesstegssandwich med knasende råmarineret rødkål og friske æbler.
En virkelig lækker kebab med sprøde grøntsager, varme krydderier og styrke fra chilisaucen. Der er mange ingredienser i denne opskrift, men det hele gør at du får en fuldstændig fantastisk kebab.
En super lækker pastaret, der er perfekt at servere til weekendens gæster.
Svinekød og rejer er den bedste kombination i en lækker forårsrulle. Denne forårsrulle er frisk, da den er fyldt med friske krydderurter, chili, ingefær og hvidløg. Perfekt som forret eller som hovedret med en frisk salat til. Portionen giver omkring 12 forårsruller.
En lækker weekend ret med gode ribeeye bøffer, bearnaise, sprøde kartofler stegt i andefedt og en smagfuld grønkålssalat med æbler, granatæblekerner og smørstegte kastanjer.
Denne dressing er virkelig den bedste til cæsar salat. Den er ikke for fed, som en almindelig dressing til cæsarsalat kan være. Den har utrolig meget umami smag og er lækker syrlig i smagen. Det gør hele forskellen for retten at bruge et kyllingebryst af god kvalitet og gerne med skind. Jeg kan godt lide […]
Hvidløg og kylling er et rigtig godt match. I denne opskrift har jeg brugt massere af hvidløg og urter. Kyllingen er stegt i ovnen på en rist, således at kødsaften og kyllingefedtet kan dryppe ned på grøntsagerne og give en rigtig god umami smag til grøntsagerne.
Frisk krydret tacos med lækre krydderier og cremet avocado. Udbenet hele lår er rigtig lækre at bruge, da det er meget mørt.
Spagetti meatballs er en klassisk italiensk ret, der er virkelig god. Jeg har tilføjet semidried tomater i kødfarsen, hvilket gør kødbollerne super saftige og meget smagfulde.
En lækker forfriskende salat med teriyaki kødboller – fyldt med umami smag!
Confiterede hvidløg er meget velsmagende og kan bruges til mange ting f.eks. kød, bagte rodfrugter, marinader og hummus. Confiterede hvidløg har en mere mild og aromatisk smag end frisk hvidløg. Resten af de confiterede hvidløg kan opbevares i et glas på køl.
En virkelig lækker italiensk ret med fyld af persille, svampe, hvidløg og surdejsbrød. Den kan også spises alene uden pasta og med et lækkert brød til og en grøn salat.
En lækker saftig burger med en krydret mayo, der gør hele forskellen.
En simpel og lækker ret. Husk at brug en god kvalitet bacon og spaghetti. Det er afgørende for smagen!
En super velsmagende ret med hoisin marineret nakkekam. Det marinerede kød kan også bruges i lækre sandwich med koriander og sprøde grøntsager.
En super enkel og lækker ret. Ketjap Manis er en sød soya, som kan købes i supermarkeder som Kvickly, Meny mm.
En lækker smagfuld sandwich med sprødt kyllingeskind.
Server de lækre kyllingevinger med en frisk sprød salat til. Hvis du ikke har tid til at lade kødet marinere natten over, kan det sagtens stå et par timer på køl i stedet.
Portionen giver 17-18 stk. Spis frikadellerne til aftensmad med en god salat til eller brug dem kolde som en del af madpakken.
Jordskokker i rå form smager lækkert nøddeagtigt og er super lækre rå i salater. Prøv denne knasende salat til aftensmaden.
Denne ret er let og lækker og passer til sommerens grillmenuer. Du kan bruge forskellige slags urteolier f.eks. ramsløg. Du kan også udskifte blomkål og asparges og prøve at grille squash og tomater.
Når de første solmodne tomater kommer, så er det bare om at spise dem i en enkelt salat. Det her man kan smage den gode kvalitet af tomaterne. Server denne salat som tilbehør til når du griller og evt med et friskbagt foccacia til.
Søde kartofler smager virkelig godt, især hvis man tilføjer en anelse citronskal og citronsaft. Det gør smagen ekstra frisk. Prøv at lav denne enkle salat og server den til sommermenuen.
Avocadosalat er bare den bedste salat som frokostret eller som tilbehør til grillmenuen. Prøv denne lækre cremede salat med sprøde spirer og salte pistacienødder.
En god vinaigrette kan redde enhver salat. Opbevar vinaigretten på køl og hav den klar til dagens salat.
Denne salat smager af sommer. Brug nogle solmodne abrikoser, det smager bedst!
Denne salat smager skønt sammen med grillet kylling eller som en del af tapasbordet.
Denne kartoffelsalat er super lækker både kold og lun.
Du kan sagtens grille grøntsagerne i ovnen i stedet for.
En virkelig enkel og smuk salat!
Den lune salat er god til især lammekød, kylling eller svinekød. Salaten er også lækker kold dagen efter.
Server salaten til svinekød eller laks
En lækker frisk og knasende salat som er perfekt til sommermenuen.
En af mine absolutte yndlings salater. Solbær, rødbede og estragon går virkelig godt sammen. Salaten er perfekt til rødt kød eller bare som en del af salatbordet.
En lækker og nem salat.
Salaten kan spises til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.
En nem og enkel sidedish. Hvis du ikke kan få Rose Harissa kan det skiftes ud med paprika i stedet.
Mangler du noget lækkert tilbehør til fisk? Så skal du prøve denne lækre lune salat. Hvis den skal serveres til kylling eller andet, kan du erstatte dild med estragon.
Figner og tomater er en virkelig lækker kombination. Sødmen fra fignerne og syren fra tomaterne matcher hinanden virkelig godt.
En frisk og yderst velsmagende salat der sagtens kan serveres til gæster i weekenden. Misodippen kan også serveres med friske grøntsager on the side.
En lækker frisk salat med varme af chili, friskhed fra ingefær og sødme fra mangoen. Koriander kan erstattes af Thai basilikum.
Den perfekte snack både til børn og voksne.
En super lækker efterårssalat med friske sveskeblommer, medjool dadler og rødbeder.
En super enkel og nem salat. Prøv at pynt salaten med ristede hasselnødder, det er en god kombination med nøddesmagen fra jordskokkerne.
En fantastisk side-dish til aftensmaden. Det kan også serveres på ristet brød, som en lille forret.
En lækker forfriskende salat, der er god som tilbehør i december måned.
En super lækker og forfriskende salat med det sprøde fra cashewnødderne og sødme fra de tørrede abrikoser.
Denne dressing er virkelig den bedste til cæsar salat. Den er ikke for fed, som en almindelig dressing til cæsarsalat kan være. Den har utrolig meget umami smag og er lækker syrlig i smagen. Det gør hele forskellen for retten at bruge et kyllingebryst af god kvalitet og gerne med skind. Jeg kan godt lide […]
En lækker forfriskende salat med teriyaki kødboller – fyldt med umami smag!
En super enkel og frisk forret.
Portionen giver 17-18 stk. Spis frikadellerne til aftensmad med en god salat til eller brug dem kolde som en del af madpakken.
Et lækkert alternativ til de traditionelle frikadeller. Opskriften giver ca. 17-18 stk.
En lækker og mættende salat, som egner sig godt til påskebordet.
En knasende salat med couscous og oksemørbradbøf drysset med dukkah. Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding. Ordet “dukkah” betyder “at støde” da både krydderier og nødder stødes til man får en lækker krydderiblanding. Dukkah er en nem og god måde at tilføje smag og knas til maden. Det kan bruges på grillede grøntsager, stegt kød eller […]
En lækker og sprød salat, der egner så godt som frokostsalat. Brug resterne af din kylling fra dagen før.
En lækker sprød salat der kan bruges som tilbehør til fisk eller thaimad. Radiserne kan sagtens udskiftes med agurk i stedet.
En lækker velsmagende salat med både friske og bagte figner, fyldt med gedeost og sprød parmaskinke. Husk at brug en god balsamico og jomfru olivenolie til salaten, det gør en stor forskel for smagen.
Har du svært ved at finde ud af, hvad du skal bruge et rødkål til andet end rødkål til juleanden, så skal du prøve denne friske salat, som kan bruges som tilbehør til aftensmaden. Spis den f.eks. med kyllingespyd eller laks. Du kan også sagtens spise den som en lækker frokost salat.
Bagt blomkål kan lyde umiddelbart lidt kedeligt men denne version er både sprød og lækker. De bagte hvidløg gør at den virkelig smager af meget, uden at smage for meget af hvidløg. Bagte hvidløg er nemlig en smule sødt og utrolig aromatisk. Bagt blomkål er god som en selvstændig ret eller med noget lækkert fra […]
Ramsløgsolie kan bruges til så mange forskellige ting og er utrolig enkelt at lave. Det er bare ramsløgsblade blendet med olivenolie, du kan vælge at sigte den eller bare bruge den hele som den er.
Jordskokker i rå form smager lækkert nøddeagtigt og er super lækre rå i salater. Prøv denne knasende salat til aftensmaden.
Ramsløgsolie kan bruges til mange ting, denne olie er ikke sigtet. Det kan man gøre, især hvis den skal bruges til kolde retter. Denne version vil jeg anbefale at bruge, hvis man laver varme retter. Da den er lidt stærkere i smagen, når den ikke er sigtet.
Denne ret er let og lækker og passer til sommerens grillmenuer. Du kan bruge forskellige slags urteolier f.eks. ramsløg. Du kan også udskifte blomkål og asparges og prøve at grille squash og tomater.
Ramsløgssmør kan bruges til når du griller kød eller grønt på grillen, på friskbagt brød eller til at stege fisk i. Det tager ingen tid at lave og kan også fryses ned og tages op efter behov.
Når de første solmodne tomater kommer, så er det bare om at spise dem i en enkelt salat. Det her man kan smage den gode kvalitet af tomaterne. Server denne salat som tilbehør til når du griller og evt med et friskbagt foccacia til.
Mispelfrugten er en blanding af en citrus og en fersken, med et strejf af mango. De smager helt fantastisk i en marmelade og kan spises på nybagt brød eller som her på skyr med friske appelsinskiver og granola. De kan købes hos Freshland.
Saltede citroner smager vidunderligt. Brug dem finthakket i marinader til kød, fisk eller grønt, gryderetter eller med kartofler i ovnen. Man skal dog have en anelse tålmodighed, da det skal stå i glasset 1,5 -2 måneder før det kan tages i brug.
Søde kartofler smager virkelig godt, især hvis man tilføjer en anelse citronskal og citronsaft. Det gør smagen ekstra frisk. Prøv at lav denne enkle salat og server den til sommermenuen.
Guacamole er den bedste snack og er både cremet og frisk. I denne opskrift er der brugt koriander, dette kan udelades. Smag guacamolen til med frisk chili efter smag.
Avocadosalat er bare den bedste salat som frokostret eller som tilbehør til grillmenuen. Prøv denne lækre cremede salat med sprøde spirer og salte pistacienødder.
Hummus er det lækreste som snack med grøntsager, på rugbrød eller som tilbehør som en del af aftensmaden. En god hummus skal altid laves med en god olivenolie. I denne opskrift er der tilføjet frisk basilikum, som gør smagen ekstra frisk.
De første nye kartofler smager himmelsk. De smager super lækker vendt i lidt smør og friske urter. Server det til fisk eller kylling.
Lav denne lækre lune drik en grå regnvejrsdag. Prøv også at tilføje lidt ingefær, det gør den ekstra frisk.
Hvide asparges smager skønt som tilbehør til kylling eller som en del af tapasbordet.
Smagen af den søde honning, den syrlige gedeost og de sprøde valnødder udgør den bedste kombination på den perfekte snack. Server dem som en snack inden middagen med et koldt glas hvidvin.
Labneh er en mellemøstlig friskost. Den er nem og enkel at lave. Spis den på et stykke ristet brød med lidt dukkah på eller med friske grøntsager.
Denne salat smager af sommer. Brug nogle solmodne abrikoser, det smager bedst!
Sødmen fra de semidried tomater, friskheden fra bøffelmozzarella og fedmen fra basilikumsolien udgør en himmelsk snack.
Denne salat smager skønt sammen med grillet kylling eller som en del af tapasbordet.
Semidried tomater kan bruges i salater, som snack på et surdejsbrød eller som tilbehør til grill middagen.
Denne kartoffelsalat er super lækker både kold og lun.
Jeg plejer at lave halvdelen af dejen til lækre boller og resten til tre flutes med oliven. Opskriften er lavet til 6 flutes, hvis du hellere vil lave boller, så halvér opskriften på olivenmarinaden. Bagetiden kan variere afhængig af ovntype, brødet skal lyde hult og let når det er færdigt.
Brug hyldeblomsteddike i dressinger eller til at lave syltede agurker. Smager fantastisk og er super nemt!
En super lækker og hurtig tilbehørsret.
Du kan sagtens grille grøntsagerne i ovnen i stedet for.
En virkelig enkel og smuk salat!
Den lune salat er god til især lammekød, kylling eller svinekød. Salaten er også lækker kold dagen efter.
Den perfekte sommerdrink med bær fra haven.
Server salaten til svinekød eller laks
En lækker frisk og knasende salat som er perfekt til sommermenuen.
En af mine absolutte yndlings salater. Solbær, rødbede og estragon går virkelig godt sammen. Salaten er perfekt til rødt kød eller bare som en del af salatbordet.
En lækker og nem salat.
Semidried blommer kan bruges i blommetrifli eller ovenpå skyr med mysli. Den langsomme tilberedningstid, gør at blommen smager sødt og intenst af blomme – helt uden sukker.
En lækker fyldig og enkel ret, der kan serveres alene eller som tilbehør. Retten er til 4 personer som tilbehør og 2 personer som selvstændig ret.
En lækker creme kartoffelmos med smag af estragon og knas fra de syltede rødløg.
Basilikumsmayo smager virkelig lækkert til grønt eller kartofler og tager ingen tid at lave.
En nem og enkel sidedish. Hvis du ikke kan få Rose Harissa kan det skiftes ud med paprika i stedet.
Saltet citron kan bruges til mange ting. Det giver det perfekte modspil til gulerødder som ellers kan være lidt fad og sød i smagen.
Mangler du noget lækkert tilbehør til fisk? Så skal du prøve denne lækre lune salat. Hvis den skal serveres til kylling eller andet, kan du erstatte dild med estragon.
Figner og tomater er en virkelig lækker kombination. Sødmen fra fignerne og syren fra tomaterne matcher hinanden virkelig godt.
Blommegrød 4 pers. 1 kg blommer Ca. 300 g sukker 2 spsk kartoffelmel Fløde Kog blommer op i 2-5 min og bland sukker i. Smag til om det har den rette sødme. Sluk for varmen. Det er vigtigt at det ikke koger. Bland kartoffelmel og lidt vand sammen. Hæld det i en tynd stråle […]
Lækker citrontærte der smager syrligt og sødt på samme tid. Server den evt. med lidt friske jordbær.
Mispelfrugten er en blanding af en citrus og en fersken, med et strejf af mango. De smager helt fantastisk i en marmelade og kan spises på nybagt brød eller som her på skyr med friske appelsinskiver og granola. De kan købes hos Freshland.
Rabarbertrifli er den lækreste dessert og i denne opskrift har jeg brugt bagte rabarber, som giver en smule mere bid.
En nem og enkelt dessert. Spis kagen lun med en kold vaniljecreme.
Læskende citronsorbet med syrlige citronmarengs, er den perfekte sommer dessert. Jeg vil klart anbefale at man køber en ismaskine, da isen får en bedre konsistens. Alternativt kan du lave det i fryseren, hvor der røres hver halve time med en ske.
Biscotti er den lækreste sprøde kage. Den kan holde sig i 1 måned i en luftæt beholder, så du altid har en lækker kage til dine kaffegæster.
Den bedste sommer dessert, der både er nem at lave og frisk i smagen.
Kardemommeis kan lyde lidt mærkeligt men det smager virkelig fantastisk. Prøv at server den med nøddemarengs.
Denne lakridsis er fløjlsblød og har en kraftig smag. Perfekt dessert til middagsgæster.
Ribssorbet har den flotteste farve også smager det skønt!
Brug dine ribs til en lækker ribssaft, som både er frisk og smuk i farven.
Semidried blommer kan bruges i blommetrifli eller ovenpå skyr med mysli. Den langsomme tilberedningstid, gør at blommen smager sødt og intenst af blomme – helt uden sukker.
Denne opskrift er super hurtig og smager fantastisk. De kan sagtens bages dagen i forvejen og spises dagen efter. Opskriften giver 10-12 muffins i alt. Dejen bliver lækker karamelliseret på toppen og de friske brombær gør dem lækre “svampede” i konsistensen.
Drømmekage er en klassiker. Denne kage er lavet med ekstra fyld så den er lækker blød og fyldig i smagen. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, så hold øje med kagen.
Blommegrød er en super lækker efterårsdessert. Frys dine blommer fra blommetræet og tø dem op til lækker blommegrød.
En lækker forfriskende is. Hvis ikke du kan finde yuzu, kan du smage den til med citronsaft i stedet.
En frisk dessert med god syre fra passsionsfrugterne. Server passionsfrugtsorbeten med nøddemarengs og frisk passionsfrugt. Tip: Nøddemarengsen kan med fordel laves et par dage i forvejen og opbevares derefter i en lufttæt beholder.
De lækreste surdejsboller med mørk chokolade. Opskriften giver ca. 18-20 boller i alt og de kan sagtens fryses ned efter de er bagt.
Scones skal være sprøde uden på og have en smag af brunet smør og lækre bløde indeni. Denne opskrift er virkelig god og meget hurtig at lave, hvis du får gæster på besøg. Opskriften giver ca. 21 stk.
De lækreste og meget vanedannende dadelbarer med hasselnødder. Hav dem stående i fryseren eller på køl og tag dem frem når den søde tand melder sig. Hvis du ikke kan få hindbærstøv, kan du købe frysetørret hindbær og morte det i en morter. Sigt det derefter i en sigte og brug det som pynt. Opskriften […]
Server vaflerne til morgenmad eller brunch. De kan sagtens spises kolde og er friske i smagen med græsk yoghurt og rabarber kompot.
De lækreste kanelsnegle, der er meget nemme at lave. Bag dem tæt i en bradepande for at få et saftigt resultat.
En god brunsviger skal have det perfekte forhold mellem brøddej og remonce – og det betyder altid dobbelt op på remonce! Brunsvigeren er bedst lun og spises gerne samme dag, som den er bagt.
Hvis du ikke orker at give dig i kast med surdejsboller og surdej der skal passes, så kan jeg klart anbefale disse lækre boller med kærnemælk. Server dem med friskpisket smør og spis dem nybagte.
Jeg bruger Meyers opskrift på surdej, den er nem og enkel. Dette surdejsbrød er lavet i en støbejernsgryde, det kan laves uden.
Jeg plejer at lave halvdelen af dejen til lækre boller og resten til tre flutes med oliven. Opskriften er lavet til 6 flutes, hvis du hellere vil lave boller, så halvér opskriften på olivenmarinaden. Bagetiden kan variere afhængig af ovntype, brødet skal lyde hult og let når det er færdigt.
Kartoffelpizza med trøffel pecorino er en virkelig lækker pizza med masser af smag! Opskrift på en god pizzadej kommer snart. Alternativt kan man få gode forbagte surdejsbunde i Netto. Hvis du ikke har en pizzasten, kan du bruge en bageplade med bagepapir istedet.
Denne opskrift er super hurtig og smager fantastisk. De kan sagtens bages dagen i forvejen og spises dagen efter. Opskriften giver 10-12 muffins i alt. Dejen bliver lækker karamelliseret på toppen og de friske brombær gør dem lækre “svampede” i konsistensen.
Drømmekage er en klassiker. Denne kage er lavet med ekstra fyld så den er lækker blød og fyldig i smagen. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, så hold øje med kagen.
Denne pizza er blevet en af mine yndlings. Kombinationen af sprød bacon, kartofler, rosmarin og broccoli er virkelig god også er hvidløgsolie virkelig godt på pizza. Opskriften giver ca. 6 pizzaer.
Pissaladiere er en fransk “pizza”. Kombinationen af sødmen fra de bløde løg, bitterheden fra oliven og det salte fra ansjoserne er utrolig god. Server pizzaen med en sprød grøn salat til. Opskriften giver 6 store pizzaer. Retten kan serveres både til frokost og aftensmad.
Fladbrød smager himmelsk og er lynhurtigt at lave. Server dem til hummus, tzatziki, aubergine dip eller en frisk salat.
En virkelig velsmagende sandwich der kan tages med på farten eller i madpakken.
De lækreste surdejsboller med mørk chokolade. Opskriften giver ca. 18-20 boller i alt og de kan sagtens fryses ned efter de er bagt.
Scones skal være sprøde uden på og have en smag af brunet smør og lækre bløde indeni. Denne opskrift er virkelig god og meget hurtig at lave, hvis du får gæster på besøg. Opskriften giver ca. 21 stk.
Jeg har brugt et bagestål til at bage surdejsbollerne, da det gør at bunden bliver lækker sprød og bollerne hæver flot op. Du kan finde linket til bagestålet her: https://www.partner-ads.com/dk/c/p/36005/b/41418/https://bagestaalet.dk/pages/butik (REKLAMELINK)
En lækker og smagfuld tærte, som er nem at lave. Du kan udskifte grøntsagerne med, hvad du har i køleskabet.
De lækreste kanelsnegle, der er meget nemme at lave. Bag dem tæt i en bradepande for at få et saftigt resultat.
Lækre sesamboller med valnødder. Valnødderne giver bollerne en lækker nøddesmag, som passer godt til morgenmadsbordet med en god skive ost.
Ramsløgsolie kan bruges til mange ting, denne olie er ikke sigtet. Det kan man gøre, især hvis den skal bruges til kolde retter. Denne version vil jeg anbefale at bruge, hvis man laver varme retter. Da den er lidt stærkere i smagen, når den ikke er sigtet.
Ramsløgssmør kan bruges til når du griller kød eller grønt på grillen, på friskbagt brød eller til at stege fisk i. Det tager ingen tid at lave og kan også fryses ned og tages op efter behov.
Saltede citroner smager vidunderligt. Brug dem finthakket i marinader til kød, fisk eller grønt, gryderetter eller med kartofler i ovnen. Man skal dog have en anelse tålmodighed, da det skal stå i glasset 1,5 -2 måneder før det kan tages i brug.
Guacamole er den bedste snack og er både cremet og frisk. I denne opskrift er der brugt koriander, dette kan udelades. Smag guacamolen til med frisk chili efter smag.
Hummus er det lækreste som snack med grøntsager, på rugbrød eller som tilbehør som en del af aftensmaden. En god hummus skal altid laves med en god olivenolie. I denne opskrift er der tilføjet frisk basilikum, som gør smagen ekstra frisk.
En god vinaigrette kan redde enhver salat. Opbevar vinaigretten på køl og hav den klar til dagens salat.
Labneh er en mellemøstlig friskost. Den er nem og enkel at lave. Spis den på et stykke ristet brød med lidt dukkah på eller med friske grøntsager.
Brug denne pesto med nye kartofler, grillet kød eller på rugbrød med grønt på.
Basilikumsmayo smager virkelig lækkert til grønt eller kartofler og tager ingen tid at lave.
Denne hummus er super lækker på et godt stykke rugbrød med semidried tomater på toppen. Den har en mere intens smag end den sædvanlige hummus. Opskrift på semidried tomater kan findes under tilbehør.
Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding. Ordet “dukkah” betyder “at støde” da både krydderier og nødder stødes til man får en lækker krydderiblanding. Denne version er lavet på basis af hel havre, som giver en god aromatisk smag. Dukkah er en nem og god måde at tilføje smag og knas til maden. Det kan bruges på […]