Opskrifter

Mispelmarmelade

Mispelfrugten er en blanding af en citrus og en fersken, med et strejf af mango. De smager helt fantastisk i en marmelade og kan spises på nybagt brød eller som her på skyr med friske appelsinskiver og granola. De kan købes hos Freshland.

Rabarberskyr

Bagte rabarber er perfekte til morgenmaden. Gem dem i et sylteglas på køl og hav dem altid klar til morgenmaden. Jeg bruger dem på skyr med lidt hjemmelavet granola.

Mysli

En lækker mysli med en dejlig kokossmag. Denne mysli er lavet med lidt mindre honning end en sædvanlig granola, som godt kan blive for sød i smagen.

Semidried blommer

Semidried blommer kan bruges i blommetrifli eller ovenpå skyr med mysli. Den langsomme tilberedningstid, gør at blommen smager sødt og intenst af blomme – helt uden sukker.

Smoothiebowl med brombær

En lækker forfriskende start på morgenen. Smoothies kan sagtens spises som morgenmad med friske bær og mysli. Server den i små glas som en del af brunchen eller spis den alene. Opskrift på granola findes under “morgenmad/brunch”.

Smoothiebowl med blåbær, dadler og nøddemysli

En lækker forfriskende morgenmad med en sprød nøddemysli.

Valnøddeboller

Super lækre valnøddeboller, der er perfekte til weekendens brunch.

Squash med ramsløgsolie

Ramsløgsolie kan bruges til så mange forskellige ting og er utrolig enkelt at lave. Det er bare ramsløgsblade blendet med olivenolie, du kan vælge at sigte den eller bare bruge den hele som den er.

Cæsar salat med verdens bedste dressing!

Denne dressing er virkelig den bedste til cæsar salat. Den er ikke for fed, som en almindelig dressing til cæsarsalat kan være. Den har utrolig meget umami smag og lækker syrlig i smagen. Prøv den!

Grillet hvidløgskylling

Med denne opskrift, får du en kylling der er saftig og lækker. Den har en mild hvidløgssmag. Du kan sagtens lave denne opskrift med en hel kylling, så skal du bare lave dobbbelt portion af hvidløgs fyldet. Ved at grille kyllingen får du en ekstra lækker smag.

Grillet grønt på urtecreme med løgkarse

Denne ret er let og lækker og passer til sommerens grillmenuer. Du kan bruge forskellige slags urteolier f.eks. ramsløg. Du kan også udskifte blomkål og asparges og prøve at grille squash og tomater.

Tomatcarpaccio med oliven

Når de første solmodne tomater kommer, så er det bare om at spise dem i en enkelt salat. Det her man kan smage den gode kvalitet af tomaterne. Server denne salat som tilbehør til når du griller og evt med et friskbagt foccacia til.

Avocadomad med citronskal, Perla Negra tomat og saltede mandler

Avocadoer smager fantastisk og i denne version med lidt citronskal, saltede mandler og tomat udgør den min favorit på frokostbordet.    

Søde kartofler med citronskal, feta og persille

Søde kartofler smager virkelig godt,  især hvis man tilføjer en anelse citronskal og citronsaft. Det gør smagen ekstra frisk. Prøv at lav denne enkle salat og server den til sommermenuen.

Blåmuslinger med ramsløg

Blåmuslinger er en lækker spise og ser smuk ud med de grønne ramsløgsblade. Hvis ikke du har ramsløg, kan du bruge persille i stedet. Du kan variere mayoen efter smag. Lav den med estragon, dild, persille eller som her med ramsløg.    

Fettuccine med spinat

Denne pastaret er både hurtig og billig at lave. Spis den alene eller med grillet laks.

Rejemad med purløg-dild mayo og asparges

Friskpillede rejer smager fantastisk! Denne version på rosmarinbrød er virkelig lækker og jeg vil klart anbefale at prøve at smage den.

Kartoffelmad med ærtespirer, purløg-dild mayo, radiser og citronskal

Nye kartofler fra aftensmaden dagen før, er perfekte til en kartoffelmad dagen efter. Kombinationen mellem citronskal og purløg-dildmayo gør kartoffelmaden ekstra frisk i smagen.

Avocadosalat med quinoa, spirer og pistacienødder

Avocadosalat er bare den bedste salat som frokostret eller som tilbehør til grillmenuen. Prøv denne lækre cremede salat med sprøde spirer og salte pistacienødder.    

Labneh med bagt laks og spirer

Labneh kan bruges til mange ting, dip til grøntsager eller på knækbrød eller som her på rugbrød. Jeg har tilføjet en grundopskrift på labneh, du altid kan have i køleskabet.

Hummus med basilikum

Hummus er det lækreste som snack med grøntsager, på rugbrød eller som tilbehør som en del af aftensmaden. En god hummus skal altid laves med en god olivenolie. I denne opskrift er der tilføjet frisk basilikum, som gør smagen ekstra frisk.

Sprød salat med falafel og koriander

Salaten kan spises til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Pissaladiere

Pissaladiere er en fransk “pizza”. Kombinationen af sødmen fra de bløde løg, bitterheden fra oliven og det salte fra ansjoserne er utrolig god. Server pizzaen med en sprød grøn salat til. Opskriften giver 6 store pizzaer. Retten kan serveres både til frokost og aftensmad.

Stegt aubergine og peberfrugt med ansjoser, hvidløg og persille

En fantastisk side-dish til aftensmaden. Det kan også serveres på ristet brød, som en lille forret.

Flæskestegssandwich

En super lækker og frisk udgave af flæskesstegssandwich med knasende råmarineret rødkål og friske æbler.

Kebab med krydret kød, sprøde grøntsager, hummus, grillet aubergine og chilisauce

En virkelig lækker kebab med sprøde grøntsager, varme krydderier og styrke fra chilisaucen. Der er mange ingredienser i denne opskrift, men det hele gør at du får en fuldstændig fantastisk kebab.

Tagliatelle med svampe, bacon og trøffel

En super lækker pastaret, der er perfekt at servere til weekendens gæster.

Pasta med svampe og ramsløg

Ramsløg er en af mine yndlings urter, det smager fantastisk og kan bruges i pastaretter, dressinger, saucer, olie og pesto… Hvis du ikke har ramsløg, så udskift med persille.

Bagt blomkål med bagte hvidløg, estragon, karse og hasselnødder

Bagt blomkål kan lyde umiddelbart lidt kedeligt men denne version er både sprød og lækker. De bagte hvidløg gør at den virkelig smager af meget, uden at smage for meget af hvidløg. Bagte hvidløg er nemlig en smule sødt og utrolig aromatisk. Bagt blomkål er god som en selvstændig ret eller med noget lækkert fra […]

Grillet hvidløgskylling

Med denne opskrift, får du en kylling der er saftig og lækker. Den har en mild hvidløgssmag. Du kan sagtens lave denne opskrift med en hel kylling, så skal du bare lave dobbbelt portion af hvidløgs fyldet. Ved at grille kyllingen får du en ekstra lækker smag.

Grillet grønt på urtecreme med løgkarse

Denne ret er let og lækker og passer til sommerens grillmenuer. Du kan bruge forskellige slags urteolier f.eks. ramsløg. Du kan også udskifte blomkål og asparges og prøve at grille squash og tomater.

Søde kartofler med citronskal, feta og persille

Søde kartofler smager virkelig godt,  især hvis man tilføjer en anelse citronskal og citronsaft. Det gør smagen ekstra frisk. Prøv at lav denne enkle salat og server den til sommermenuen.

Blåmuslinger med ramsløg

Blåmuslinger er en lækker spise og ser smuk ud med de grønne ramsløgsblade. Hvis ikke du har ramsløg, kan du bruge persille i stedet. Du kan variere mayoen efter smag. Lav den med estragon, dild, persille eller som her med ramsløg.    

Fettuccine med spinat

Denne pastaret er både hurtig og billig at lave. Spis den alene eller med grillet laks.

Tagliatelle med blandede svampe

Denne pastaret er både nem og hurtig at lave. Parmesanen gør pastaretten lækker cremet sammen med god olivenolie.

Nye kartofler vendt i friske urter og smør

De første nye kartofler smager himmelsk. De smager super lækker vendt i lidt smør og friske urter. Server det til fisk eller kylling.

Rød karry med kylling, broccoli og tomater

Rød karry er super lækkert med sprøde grøntsager og bløde ris. Kyllingen kan erstattes med en rød bøf, der vendes i kokosmælken lige til sidst. Broccoli og tomater kan erstattes af blomkål, spidskål eller peberfrugt. Hvis du ikke er til stærk rød karry, kan du tilsætte lidt mindre rød karry paste.

Spagetti med friske tomater, kapers, oliven og chili

En super enkel pastaret der både er billig og virkelig lækker. Server den til hverdag og til gæster.

Cacio e pepe

Cacio e pepe er en virkelig enkel og lækker pastaret. Den skal være en smule stærk fra peberet og cremet fra osten og pastavandet.

Kartoffelpizza med trøffel pecorino

Kartoffelpizza med trøffel pecorino er en virkelig lækker pizza med masser af smag! Opskrift på en god pizzadej kommer snart. Alternativt kan man få gode forbagte surdejsbunde i Netto. Hvis du ikke har en pizzasten, kan du bruge en bageplade med bagepapir istedet.

Butterchicken med salte mandler, rosiner og koriander

Denne butterchicken er lækker cremet og krydret. Det salte fra mandlerne og det søde fra rosinerne, gør lige det ekstra for retten.

Oksetatar med estragoncreme, surdejscroutoner, spinat og karse

Denne tatar er frisk og ikke for fed, som en normal tatar kan være. Server den til hovedret til 4 personer eller til forret til 8 personer.

Stegte svampe med palmekål, hvidløg og fløde

En lækker fyldig og enkel ret, der kan serveres alene eller som tilbehør. Retten er til 4 personer som tilbehør og 2 personer som selvstændig ret.

Grov kartoffelmos med estragon, purløg og syltede rødløg

En lækker creme kartoffelmos med smag af estragon og knas fra de syltede rødløg.

Sprød salat med falafel og koriander

Salaten kan spises til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Bagt knoldselleri med Karl Johan svampe, hvidløg og smør

Denne ret er virkelig en lækker efterårsret, det kan spises selvstændigt med en salat eller med noget grillet kylling eller andet kød.

Misosalat med oksemørbrad vendt i sesam

En frisk og yderst velsmagende salat der sagtens kan serveres til gæster i weekenden. Misodippen kan også serveres med friske grøntsager on the side.

Surdejspizza med kartoffel, broccoli, rosmarin og bacon

Denne pizza er blevet en af mine yndlings. Kombinationen af sprød bacon, kartofler, rosmarin og broccoli er virkelig god også er hvidløgsolie virkelig godt på pizza. Opskriften giver ca. 6 pizzaer.

Thai nudelsalat med oksemørbrad og sprøde grøntsager

En lækker frisk salat med varme af chili, friskhed fra ingefær og sødme fra mangoen. Koriander kan erstattes af Thai basilikum.

Langtidssimret oksebov med svampe, grønt og urter.

En lækker efterårsret med masser af smag!

Oksekød stegt i oystersauce, peber og grønt

En fantastisk aromatisk Thailandsk ret med varme fra peber og friskhed fra grøntsagerne.

Pissaladiere

Pissaladiere er en fransk “pizza”. Kombinationen af sødmen fra de bløde løg, bitterheden fra oliven og det salte fra ansjoserne er utrolig god. Server pizzaen med en sprød grøn salat til. Opskriften giver 6 store pizzaer. Retten kan serveres både til frokost og aftensmad.

Flæskestegssandwich

En super lækker og frisk udgave af flæskesstegssandwich med knasende råmarineret rødkål og friske æbler.

Kebab med krydret kød, sprøde grøntsager, hummus, grillet aubergine og chilisauce

En virkelig lækker kebab med sprøde grøntsager, varme krydderier og styrke fra chilisaucen. Der er mange ingredienser i denne opskrift, men det hele gør at du får en fuldstændig fantastisk kebab.

Tagliatelle med svampe, bacon og trøffel

En super lækker pastaret, der er perfekt at servere til weekendens gæster.

Jordskokæblesalat

Jordskokker i rå form smager lækkert nøddeagtigt og er super lækre rå i salater. Prøv denne knasende salat til aftensmaden.

Cæsar salat med verdens bedste dressing!

Denne dressing er virkelig den bedste til cæsar salat. Den er ikke for fed, som en almindelig dressing til cæsarsalat kan være. Den har utrolig meget umami smag og lækker syrlig i smagen. Prøv den!

Grillet grønt på urtecreme med løgkarse

Denne ret er let og lækker og passer til sommerens grillmenuer. Du kan bruge forskellige slags urteolier f.eks. ramsløg. Du kan også udskifte blomkål og asparges og prøve at grille squash og tomater.

Tomatcarpaccio med oliven

Når de første solmodne tomater kommer, så er det bare om at spise dem i en enkelt salat. Det her man kan smage den gode kvalitet af tomaterne. Server denne salat som tilbehør til når du griller og evt med et friskbagt foccacia til.

Søde kartofler med citronskal, feta og persille

Søde kartofler smager virkelig godt,  især hvis man tilføjer en anelse citronskal og citronsaft. Det gør smagen ekstra frisk. Prøv at lav denne enkle salat og server den til sommermenuen.

Avocadosalat med quinoa, spirer og pistacienødder

Avocadosalat er bare den bedste salat som frokostret eller som tilbehør til grillmenuen. Prøv denne lækre cremede salat med sprøde spirer og salte pistacienødder.    

Vinaigrette med skalotteløg

En god vinaigrette kan redde enhver salat. Opbevar vinaigretten på køl og hav den klar til dagens salat.

Fennikel-abrikos salat med fennikelfrø og piment d’espelette

Denne salat smager af sommer. Brug nogle solmodne abrikoser, det smager bedst!

Hjertesalat med semidried tomater, skalotteløg og parmesan

Denne salat smager skønt sammen med grillet kylling eller som en del af tapasbordet.

Kartoffelsalat med nye danske kartofler, sennep og friske urter

Denne kartoffelsalat er super lækker både kold og lun.

Couscous salat med grillet grønt og avocado

Du kan sagtens grille grøntsagerne i ovnen i stedet for.

Squashsalat med oliven, timian og parmesan

En virkelig enkel og smuk salat!

Lun porre-abrikos salat med balsamico og rosmarin

Den lune salat er god til især lammekød, kylling eller svinekød. Salaten er også lækker kold dagen efter.

Quinoa salat med blomkål, squash og syltede stikkelsbær

Server salaten til svinekød eller laks

Grillet squash med nye løg, ærter og basilikum

En lækker frisk og knasende salat som er perfekt til sommermenuen.

Semidried rødbeder med rå rødbeder, solbær og estragon

En af mine absolutte yndlings salater. Solbær, rødbede og estragon går virkelig godt sammen. Salaten er perfekt til rødt kød eller bare som en del af salatbordet.

Grønkålssalat med pære og valnødder

En lækker og nem salat.

Sprød salat med falafel og koriander

Salaten kan spises til frokost eller som tilbehør til aftensmaden.

Stegt squash med Rose Harissa mandler og citronskal

En nem og enkel sidedish. Hvis du ikke kan få Rose Harissa kan det skiftes ud med paprika i stedet.

Stegt blomkål med brunet smør, dild, æbler og skalotteløg

Mangler du noget lækkert tilbehør til fisk? Så skal du prøve denne lækre lune salat. Hvis den skal serveres til kylling eller andet, kan du erstatte dild med estragon.

Tomatsalat med figner, bøffelmozzarella og basilikum

Figner og tomater er en virkelig lækker kombination.  Sødmen fra fignerne og syren fra tomaterne matcher hinanden virkelig godt.

Misosalat med oksemørbrad vendt i sesam

En frisk og yderst velsmagende salat der sagtens kan serveres til gæster i weekenden. Misodippen kan også serveres med friske grøntsager on the side.

Thai nudelsalat med oksemørbrad og sprøde grøntsager

En lækker frisk salat med varme af chili, friskhed fra ingefær og sødme fra mangoen. Koriander kan erstattes af Thai basilikum.

Misodip med grønt

Den perfekte snack både til børn og voksne.

Grønkålssalat med rødbeder, blommer og dadler

En super lækker efterårssalat med friske sveskeblommer, medjool dadler og rødbeder.

Jordskokæblesalat

En super enkel og nem salat. Prøv at pynt salaten med ristede hasselnødder, det er en god kombination med nøddesmagen fra jordskokkerne.

Stegt aubergine og peberfrugt med ansjoser, hvidløg og persille

En fantastisk side-dish til aftensmaden. Det kan også serveres på ristet brød, som en lille forret.

Rødkålssalat med appelsin, figner og ristede hasselnødder

En lækker forfriskende salat, der er god som tilbehør i december måned.

Bagt blomkål med bagte hvidløg, estragon, karse og hasselnødder

Bagt blomkål kan lyde umiddelbart lidt kedeligt men denne version er både sprød og lækker. De bagte hvidløg gør at den virkelig smager af meget, uden at smage for meget af hvidløg. Bagte hvidløg er nemlig en smule sødt og utrolig aromatisk. Bagt blomkål er god som en selvstændig ret eller med noget lækkert fra […]

Squash med ramsløgsolie

Ramsløgsolie kan bruges til så mange forskellige ting og er utrolig enkelt at lave. Det er bare ramsløgsblade blendet med olivenolie, du kan vælge at sigte den eller bare bruge den hele som den er.

Jordskokæblesalat

Jordskokker i rå form smager lækkert nøddeagtigt og er super lækre rå i salater. Prøv denne knasende salat til aftensmaden.

       

Ramsløgsolie

Ramsløgsolie kan bruges til mange ting, denne olie er ikke sigtet. Det kan man gøre, især hvis den skal bruges til kolde retter. Denne version vil jeg anbefale at bruge, hvis man laver varme retter. Da den er lidt stærkere i smagen, når den ikke er sigtet.

Cæsar salat med verdens bedste dressing!

Denne dressing er virkelig den bedste til cæsar salat. Den er ikke for fed, som en almindelig dressing til cæsarsalat kan være. Den har utrolig meget umami smag og lækker syrlig i smagen. Prøv den!

Grillet grønt på urtecreme med løgkarse

Denne ret er let og lækker og passer til sommerens grillmenuer. Du kan bruge forskellige slags urteolier f.eks. ramsløg. Du kan også udskifte blomkål og asparges og prøve at grille squash og tomater.

Ramsløgssmør

Ramsløgssmør kan bruges til når du griller kød eller grønt på grillen, på friskbagt brød eller til at stege fisk i. Det tager ingen tid at lave og kan også fryses ned og tages op efter behov.

Tomatcarpaccio med oliven

Når de første solmodne tomater kommer, så er det bare om at spise dem i en enkelt salat. Det her man kan smage den gode kvalitet af tomaterne. Server denne salat som tilbehør til når du griller og evt med et friskbagt foccacia til.

Mispelmarmelade

Mispelfrugten er en blanding af en citrus og en fersken, med et strejf af mango. De smager helt fantastisk i en marmelade og kan spises på nybagt brød eller som her på skyr med friske appelsinskiver og granola. De kan købes hos Freshland.

Saltede citroner

Saltede citroner smager vidunderligt. Brug dem finthakket i marinader til kød, fisk eller grønt, gryderetter eller med kartofler i ovnen. Man skal dog have en anelse tålmodighed, da det skal stå i glasset 1,5 -2 måneder før det kan tages i brug.

Søde kartofler med citronskal, feta og persille

Søde kartofler smager virkelig godt,  især hvis man tilføjer en anelse citronskal og citronsaft. Det gør smagen ekstra frisk. Prøv at lav denne enkle salat og server den til sommermenuen.

Guacamole

Guacamole er den bedste snack og er både cremet og frisk. I denne opskrift er der brugt koriander, dette kan udelades. Smag guacamolen til med frisk chili efter smag.

Avocadosalat med quinoa, spirer og pistacienødder

Avocadosalat er bare den bedste salat som frokostret eller som tilbehør til grillmenuen. Prøv denne lækre cremede salat med sprøde spirer og salte pistacienødder.    

Hummus med basilikum

Hummus er det lækreste som snack med grøntsager, på rugbrød eller som tilbehør som en del af aftensmaden. En god hummus skal altid laves med en god olivenolie. I denne opskrift er der tilføjet frisk basilikum, som gør smagen ekstra frisk.

Nye kartofler vendt i friske urter og smør

De første nye kartofler smager himmelsk. De smager super lækker vendt i lidt smør og friske urter. Server det til fisk eller kylling.

Varm mynte-citron drik

Lav denne lækre lune drik en grå regnvejrsdag. Prøv også at tilføje lidt ingefær, det gør den ekstra frisk.

Hvide asparges med salvie og parmesan

Hvide asparges smager skønt som tilbehør til kylling eller som en del af tapasbordet.

Crostini med gedeost, honning, rosmarin og valnødder

Smagen af den søde honning, den syrlige gedeost og de sprøde valnødder udgør den bedste kombination på den perfekte snack. Server dem som en snack inden middagen med et koldt glas hvidvin.

Labneh

Labneh er en mellemøstlig friskost. Den er nem og enkel at lave. Spis den på et stykke ristet brød med lidt dukkah på eller med friske grøntsager.

Fennikel-abrikos salat med fennikelfrø og piment d’espelette

Denne salat smager af sommer. Brug nogle solmodne abrikoser, det smager bedst!

Surdejsbrød med semidried tomater, bøffelmozzarella og basilikumsolie

Sødmen fra de semidried tomater, friskheden fra bøffelmozzarella og fedmen fra basilikumsolien udgør en himmelsk snack.

Hjertesalat med semidried tomater, skalotteløg og parmesan

Denne salat smager skønt sammen med grillet kylling eller som en del af tapasbordet.

Semidried tomater

Semidried tomater kan bruges i salater, som snack på et surdejsbrød eller som tilbehør til grill middagen.

Kartoffelsalat med nye danske kartofler, sennep og friske urter

Denne kartoffelsalat er super lækker både kold og lun.

Surdejsflutes med oliven

Jeg plejer at lave halvdelen af dejen til lækre boller og resten til tre flutes med oliven. Opskriften er lavet til 6 flutes, hvis du hellere vil lave boller, så halvér opskriften på olivenmarinaden. Bagetiden kan variere afhængig af ovntype, brødet skal lyde hult og let når det er færdigt.  

Hyldeblomsteddike

Brug hyldeblomsteddike i dressinger eller til at lave syltede agurker. Smager fantastisk og er super nemt!

Lynstegt broccoli med rose harissa

En super lækker og hurtig tilbehørsret.

Couscous salat med grillet grønt og avocado

Du kan sagtens grille grøntsagerne i ovnen i stedet for.

Squashsalat med oliven, timian og parmesan

En virkelig enkel og smuk salat!

Lun porre-abrikos salat med balsamico og rosmarin

Den lune salat er god til især lammekød, kylling eller svinekød. Salaten er også lækker kold dagen efter.

Stikkelsbær daiquiri

Den perfekte sommerdrink med bær fra haven.

Quinoa salat med blomkål, squash og syltede stikkelsbær

Server salaten til svinekød eller laks

Grillet squash med nye løg, ærter og basilikum

En lækker frisk og knasende salat som er perfekt til sommermenuen.

Semidried rødbeder med rå rødbeder, solbær og estragon

En af mine absolutte yndlings salater. Solbær, rødbede og estragon går virkelig godt sammen. Salaten er perfekt til rødt kød eller bare som en del af salatbordet.

Grønkålssalat med pære og valnødder

En lækker og nem salat.

Semidried blommer

Semidried blommer kan bruges i blommetrifli eller ovenpå skyr med mysli. Den langsomme tilberedningstid, gør at blommen smager sødt og intenst af blomme – helt uden sukker.

Stegte svampe med palmekål, hvidløg og fløde

En lækker fyldig og enkel ret, der kan serveres alene eller som tilbehør. Retten er til 4 personer som tilbehør og 2 personer som selvstændig ret.

Grov kartoffelmos med estragon, purløg og syltede rødløg

En lækker creme kartoffelmos med smag af estragon og knas fra de syltede rødløg.

Basilikumsmayo

Basilikumsmayo smager virkelig lækkert til grønt eller kartofler og tager ingen tid at lave.

Stegt squash med Rose Harissa mandler og citronskal

En nem og enkel sidedish. Hvis du ikke kan få Rose Harissa kan det skiftes ud med paprika i stedet.

Bagte gulerødder med saltet citron, hvidløg og timian

Saltet citron kan bruges til mange ting. Det giver det perfekte modspil til gulerødder som ellers kan være lidt fad og sød i smagen.

Stegt blomkål med brunet smør, dild, æbler og skalotteløg

Mangler du noget lækkert tilbehør til fisk? Så skal du prøve denne lækre lune salat. Hvis den skal serveres til kylling eller andet, kan du erstatte dild med estragon.

Blommegrød

Blommegrød 4 pers. 1 kg blommer Ca. 300 g sukker 2 spsk kartoffelmel Fløde   Kog blommer op i 2-5 min og bland sukker i. Smag til om det har den rette sødme. Sluk for varmen. Det er vigtigt at det ikke koger. Bland kartoffelmel og lidt vand sammen. Hæld det i en tynd stråle […]

Citrontærte

Lækker citrontærte der smager syrligt og sødt på samme tid. Server den evt. med lidt friske jordbær.

Mispelmarmelade

Mispelfrugten er en blanding af en citrus og en fersken, med et strejf af mango. De smager helt fantastisk i en marmelade og kan spises på nybagt brød eller som her på skyr med friske appelsinskiver og granola. De kan købes hos Freshland.

Rabarbertrifli med bagte rabarber og crumble

Rabarbertrifli er den lækreste dessert og i denne opskrift har jeg brugt bagte rabarber, som giver en smule mere bid.

Rabarbercrumble

En nem og enkelt dessert. Spis kagen lun med en kold vaniljecreme.

Citronsorbet med citronmarengs

Læskende citronsorbet med syrlige citronmarengs, er den perfekte sommer dessert. Jeg vil klart anbefale at man køber en ismaskine, da isen får en bedre konsistens. Alternativt kan du lave det i fryseren, hvor der røres hver halve time med en ske.

Biscotti med mandler og appelsin

Biscotti er den lækreste sprøde kage. Den kan holde sig i 1 måned i en luftæt beholder, så du altid har en lækker kage til dine kaffegæster.

Jordbær-hyldeblomstsorbet

Den bedste sommer dessert, der både er nem at lave og frisk i smagen.

Kardemommeis

Kardemommeis kan lyde lidt mærkeligt men det smager virkelig fantastisk. Prøv at server den med nøddemarengs.

Lakridsis

Denne lakridsis er fløjlsblød og har en kraftig smag. Perfekt dessert til middagsgæster.

Ribssorbet

Ribssorbet har den flotteste farve også smager det skønt!

Ribssaft

Brug dine ribs til en lækker ribssaft, som både er frisk og smuk i farven.

Semidried blommer

Semidried blommer kan bruges i blommetrifli eller ovenpå skyr med mysli. Den langsomme tilberedningstid, gør at blommen smager sødt og intenst af blomme – helt uden sukker.

Brombærmuffins

Denne opskrift er super hurtig og smager fantastisk. De kan sagtens bages dagen i forvejen og spises dagen efter. Opskriften giver 10-12 muffins i alt. Dejen bliver lækker karamelliseret på toppen og de friske brombær gør dem lækre “svampede” i konsistensen.

Drømmekage

Drømmekage er en klassiker. Denne kage er lavet med ekstra fyld så den er lækker blød og fyldig i smagen. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, så hold øje med kagen.

Blommegrød

Blommegrød er en super lækker efterårsdessert. Frys dine blommer fra blommetræet og tø dem op til lækker blommegrød.

       

Koldhævede boller med kærnemælk og sesam

Hvis du ikke orker at give dig i kast med surdejsboller og surdej der skal passes, så kan jeg klart anbefale disse lækre boller med kærnemælk. Server dem med friskpisket smør og spis dem nybagte.  

Rabarbercrumble

En nem og enkelt dessert. Spis kagen lun med en kold vaniljecreme.

Surdejsbrød med ølandshvede

Jeg bruger Meyers opskrift på surdej, den er nem og enkel. Dette surdejsbrød er lavet i en støbejernsgryde, det kan laves uden.

Den bedste brunsviger!

En god brunsviger skal have det perfekte forhold mellem brøddej og remonce – og det betyder altid dobbelt op på remonce! Brunsvigeren er bedst lun og spises gerne samme dag, som den er bagt.

Surdejsflutes med oliven

Jeg plejer at lave halvdelen af dejen til lækre boller og resten til tre flutes med oliven. Opskriften er lavet til 6 flutes, hvis du hellere vil lave boller, så halvér opskriften på olivenmarinaden. Bagetiden kan variere afhængig af ovntype, brødet skal lyde hult og let når det er færdigt.  

Kartoffelpizza med trøffel pecorino

Kartoffelpizza med trøffel pecorino er en virkelig lækker pizza med masser af smag! Opskrift på en god pizzadej kommer snart. Alternativt kan man få gode forbagte surdejsbunde i Netto. Hvis du ikke har en pizzasten, kan du bruge en bageplade med bagepapir istedet.

Surdejs rosmarin foccacia

Hvis du ikke har surdej, skal du bruge 8 g gær i stedet.

Brombærmuffins

Denne opskrift er super hurtig og smager fantastisk. De kan sagtens bages dagen i forvejen og spises dagen efter. Opskriften giver 10-12 muffins i alt. Dejen bliver lækker karamelliseret på toppen og de friske brombær gør dem lækre “svampede” i konsistensen.

Drømmekage

Drømmekage er en klassiker. Denne kage er lavet med ekstra fyld så den er lækker blød og fyldig i smagen. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, så hold øje med kagen.

Surdejspizza med kartoffel, broccoli, rosmarin og bacon

Denne pizza er blevet en af mine yndlings. Kombinationen af sprød bacon, kartofler, rosmarin og broccoli er virkelig god også er hvidløgsolie virkelig godt på pizza. Opskriften giver ca. 6 pizzaer.

Pissaladiere

Pissaladiere er en fransk “pizza”. Kombinationen af sødmen fra de bløde løg, bitterheden fra oliven og det salte fra ansjoserne er utrolig god. Server pizzaen med en sprød grøn salat til. Opskriften giver 6 store pizzaer. Retten kan serveres både til frokost og aftensmad.

Fladbrød med dukkah og hvidløg

Fladbrød smager himmelsk og er lynhurtigt at lave. Server dem til hummus, tzatziki, aubergine dip eller en frisk salat.

Valnøddeboller

Super lækre valnøddeboller, der er perfekte til weekendens brunch.

       

Ramsløgsolie

Ramsløgsolie kan bruges til mange ting, denne olie er ikke sigtet. Det kan man gøre, især hvis den skal bruges til kolde retter. Denne version vil jeg anbefale at bruge, hvis man laver varme retter. Da den er lidt stærkere i smagen, når den ikke er sigtet.

       

Ramsløgssmør

Ramsløgssmør kan bruges til når du griller kød eller grønt på grillen, på friskbagt brød eller til at stege fisk i. Det tager ingen tid at lave og kan også fryses ned og tages op efter behov.

       

Saltede citroner

Saltede citroner smager vidunderligt. Brug dem finthakket i marinader til kød, fisk eller grønt, gryderetter eller med kartofler i ovnen. Man skal dog have en anelse tålmodighed, da det skal stå i glasset 1,5 -2 måneder før det kan tages i brug.

       

Guacamole

Guacamole er den bedste snack og er både cremet og frisk. I denne opskrift er der brugt koriander, dette kan udelades. Smag guacamolen til med frisk chili efter smag.

       

Hummus med basilikum

Hummus er det lækreste som snack med grøntsager, på rugbrød eller som tilbehør som en del af aftensmaden. En god hummus skal altid laves med en god olivenolie. I denne opskrift er der tilføjet frisk basilikum, som gør smagen ekstra frisk.

       

Vinaigrette med skalotteløg

En god vinaigrette kan redde enhver salat. Opbevar vinaigretten på køl og hav den klar til dagens salat.

       

Labneh

Labneh er en mellemøstlig friskost. Den er nem og enkel at lave. Spis den på et stykke ristet brød med lidt dukkah på eller med friske grøntsager.

       

Estragon-kørvel pesto

Brug denne pesto med nye kartofler, grillet kød eller på rugbrød med grønt på.

       

Basilikumsmayo

Basilikumsmayo smager virkelig lækkert til grønt eller kartofler og tager ingen tid at lave.

       

Hummus med ansjoser, citronskal og semidried tomater

Denne hummus er super lækker på et godt stykke rugbrød med semidried tomater på toppen. Den har en mere intens smag end den sædvanlige hummus. Opskrift på semidried tomater kan findes under tilbehør.