Kornfrikadeller med svampe og parmesan

Print

Portionen giver 17-18 stk. Spis frikadellerne til aftensmad med en god salat til eller brug dem kolde som en del af madpakken.

Ingredienser

2 dl Godaften grød kornblanding 4 dl vand
1 spsk. grøntsagsbouillon
2 fed finthakkede hvidløg
1 finthakket løg
3 spsk. revet parmesan
4-5 spsk. sigtet speltmel
1 æg
Salt og peber
Lidt frisk timian
2 portobello svampe skåret i tern
Olie til stegning

Fremgangsmåde

Bland vand og kornblanding i en gryde. Kog grøden ved svag varme i 5 minutter. Tilsæt 1 spsk. grøntsagsbouillon. Krydr grøden med lidt salt og lad grøden stå og afkøle i 1 time.
Brun svampe i lidt olie på en pande. Tilsæt lidt frisk timian, finthakkede løg og hvidløg og sauter dem med svampene i et par minutter. Krydr med salt og peber. Afkøl blandingen til stuetemperatur.
Rør den afkølede grød sammen med æg, svampeblandingen, parmesan, sigtet speltmel, salt og peber. Form kornfrikadellerne og brun dem på begge sider på en pande i lidt olie. Bag dem derefter færdige ved 180 grader i 30-35 minutter.
Server kornfrikadellerne med en grøn salat og lidt frisk parmesan.