Grov kartoffelmos med estragon, purløg og syltede rødløg

6 personer Print

En lækker creme kartoffelmos med smag af estragon og knas fra de syltede rødløg.

Ingredienser

1 kg kartofler
3 fed hvidløg
2 dl fløde
1 dl kogevand
1 bundt finthakket estragon
1 bundt finthakket purløg
Salt og peber

Syltede rødløg:
3 store rødløg skåret i både
1 dl vand
1 dl sukker
1 dl eddike
Salt
10 peberkorn
3 lauerbærblade

Fremgangsmåde

Syltede rødløg:
Kog vand, sukker og eddike sammen. Tilsæt peberkorn og lauerbærblade. Tilsæt rødløg og lad dem koge med i 1-2 minutter. Krydr dem med salt. Lad dem trække i lagen imens kartoffelmosen laves færdig.

Kog kartofler og hvidløg møre. Hæld vandet fra og gem 1 dl vand til kartoffelmosen. Mos kartoflerne groft med et piskeris eller en ske. Tilsæt 2 dl fløde, 1 dl kogevand, frisk estragon og purløg. Kog kartoffelmosen kort op og krydr med salt og peber. Gem lidt frisk estragon og purløg som pynt.

Pynt kartoffelmosen med purløg og estragon. Hæld vandet fra de syltede rødløg og pynt kartoffelmosen med dem.