Spagetti meatballs

4 personer Print

Spagetti meatballs er en klassisk italiensk ret, der er virkelig god. Jeg har tilføjet semidried tomater i kødfarsen, hvilket gør kødbollerne super saftige og meget smagfulde.

Ingredienser

400 g økologisk hakket oksekød 8-12% fra Friland
125 g finthakkede semidried tomater
1 æg
1,5 tsk salt
1 stort finthakket skalotteløg
4 fed finthakkede hvidløg
½ finthakket chili
1 håndfuld grofthakket bredbladet persille
Olivenolie
Peber

Tomatsovs:
1 finthakket løg
5 fed finthakkede hvidløg
½ dåse tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
½ dl vand
3 kviste timian
3 kviste rosmarin
2 laurbærblade
1 knsp sukker
Salt og peber
Olivenolie

320 g spagetti
Pynt: Frisk basilikum og parmesan

Fremgangsmåde

Rør hakket oksekød, finthakkede semidried tomater, æg og salt sammen på en røremaskine indtil det bliver sejt. Tilsæt dernæst finthakkede skalotteløg, hvidløg, chili og persille. Krydr med friskkværnet peber. Rør det sammen til en ensartet masse og lad farsen derefter hvile på køl i 30 minutter.

Tomatsovs: Sauter finthakkede løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt tomatpuré og lad det sautere med i et par minutter. Tilsæt dernæst hakkede tomater, vand, timian, rosmarin, laurbærblade, sukker, salt og peber. Lad det småsimre mens kødbollerne steges på en pande.

Form farsen til små kødboller. Brun dem på alle sider og læg dem derefter forsigtigt ned i tomatsovsen og tilbered dem færdig i 6-7 minutter. Smag tomatsovsen til med salt og peber. Tag laurbærblade, rosmarin og timiankviste op fra saucen med en ske. Kog spagetti al dente og vend den sammen med tomatsovs med kødboller, friskrevet parmesan og frisk basilikum.