Denne pastaret er både hurtig og billig at lave. Spis den alene eller med grillet laks.
300 g frossen spinat helbladet
2 finthakket skalotteløg
3 fed finthakket hvidløg
300 g spinat
½ dl hvidvin
½ dl mascarpone
Skal af en halv citron
1 dl kogevand
300 g tørret fettuccine
Citronsaft
Parmesan
Lidt muskatnød
Sauter hvidløg og skalotteløg i lidt olivenolie, til det bliver gennemsigtigt og blødt. Tilsæt frossent spinat og lave det stege med. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind. Tilsæt dernæst mascarpone, citronskal og lidt muskatnød. Smag til med salt og peber. Kog fettuccine i rigeligt vand og salt efter anvisning på pakken. Tilsæt 1 dl kogevand til spinatsaucen og lad det koge ind. Tilsæt pastaen og vend det godt sammen med saucen. Smag pastaretten til med citronsaft, rigeligt parmesan, salt og peber. Server pastaretten alene eller med laks.