Rød karry med kylling, broccoli og tomater

Print

Rød karry er super lækkert med sprøde grøntsager og bløde ris. Kyllingen kan erstattes med en rød bøf, der vendes i kokosmælken lige til sidst.

Broccoli og tomater kan erstattes af blomkål, spidskål eller peberfrugt. Hvis du ikke er til stærk rød karry, kan du tilsætte lidt mindre rød karry paste.

Ingredienser

3 fed finthakket hvidløg
Neutral olie til stegning
2 skiver økologisk ingefær eller galangarod
2 dåser kokosmælk
3 spsk rød karry paste
4 blade kaffir limeblade
2 stængler citrongræs
1 tsk sukker
1,5 lime
2,5 tsk fishsauce
3/4 broccoli delt i store bukketter.
12 små tomater
1 økologisk kylling
Jasminris til 4 personer
Pynt: Koriander og Thai-basilikum

Fremgangsmåde

Varm en gryde op med neutral olie og tilsæt kyllingen. Lad den brune af på alle sider. Tilsæt rød karry, hvidløg og ingefær i et par min uden at det tager farve. Tilsæt kokosmælk og kaffir limeblade. Bank citrongræs med en gryde eller en ske og skær bunden af. Det frigiver smagen. Lad det simre med i retten. Lad kyllinge koge under låg i ca. 40 min. Kokosmælken skal dække kyllingen, tilsæt evt. lidt vand, hvis der ikke er nok.
Kog risene efter anvisning på pakken.

Tag kyllingen op af kokosmælken og pil kødet fra og lad det simre med i retten igen. Tilsæt sukker, fishsauce og limesaft og smag den røde karry til.
Tilsæt broccoli og tomater og lad det simre 1-2 min. Det er vigtigt at broccolien har bid. Pynt med thai-basilikum og koriander. Server straks derefter med ris ved siden af.