Rejemad med purløg-dild mayo og asparges

1 Print

Friskpillede rejer smager fantastisk! Denne version på rosmarinbrød er virkelig lækker og jeg vil klart anbefale at prøve at smage den.

Ingredienser

1 skive friskbagt rosmarinbrød eller surdejsbrød
Ca. 100 g pillede rejer
2 asparges (hvid eller grøn asparges)
1-1,5 spsk dild-purløgsmayonnaise
Salt og peber
Olie til stegning
Citronsaft
Pynt: Karse

Dild-purløgsmayonnaise:
Ca. 2 dl rapsolie
1 bundt dild
1 bundt purløg
1 æggeblomme
1 tsk sennep
Salt
1 tsk æbleeddike

Fremgangsmåde

Skyl urterne og slyng dem i en salatslynge. Blend olie og urter i en blender i ca. 5 min til olien bliver flot grøn. Sigt olien gennem et klæde i en si. Pisk æggeblomme, sennep, eddike og salt sammen til det bliver tykt med en elpisker. Tilsæt en tynd stråle urteolie mens der piskes med elpiskeren. Hæld så langsomt, at olien hele tiden når at blive pisket ind i æggeblommerne.
Smag til med salt og peber. Rist asparges på panden i lidt olivenolie i et par min. De skal stadig have bid. Krydr med salt og peber. Smør brødet med lidt purløg-dild mayonnaise og fordel rejerne på brødet. Skær små mundrette stykker af asparges og pynt rejemaden. Lav små dutter af mayonnaise på rejemaden (kan gøres med en sprøjtepose) og dryp lidt frisk citronsaft udover maden. Pynt med frisk karse.