Forårsruller med svinekød og rejer

Print

Svinekød og rejer er den bedste kombination i en lækker forårsrulle. Denne forårsrulle er frisk, da den er fyldt med friske krydderurter, chili, ingefær og hvidløg. Perfekt som forret eller som hovedret med en frisk salat til. Portionen giver omkring 12 forårsruller.

Ingredienser

250 g hakkede tigerrejer
250 g svinekød fra Friland
Olie til stegning
2 fed finthakket hvidløg
2 finthakket kaffir limeblade
1 finthakket chili
2-3 cm revet ingefær eller galangarod
En håndfuld hakket koriander
1/2 spsk fishsauce
1 spsk ketjap manis
1 spsk oystersauce
8 blade finthakket thai basilikum
1 spsk soya
1/4 fintsnittet spidskål
Forårsrulledej
1 spsk maizena mel
1-1,5 spsk vand

Dip:
1 dl chilisauce
Saft fra 1 lime
1 spsk sesamolie
Friskrevet ingefær

Fremgangsmåde

Sauter fintsnittet kaffirlimeblade, chili, ingefær og hvidløg på en pande. Tilsæt svinekød og lad det stege med i et par minutter. Tilsæt dernæst rejer, oystersauce, soya, ketjap manis, fishsauce, koriander, thaibasilikum og spidskål. Lad det stege med i et par minutter indtil rejerne lige har fået nok. Smag til om fyldet mangler salt. Lad fyldet køle af på en tallerken.

Når fyldet er kølet helt af er det klar til at blive fyldt i forårsrullerne. Tag 1 stykke forårsrulledej ud og læg det på et skærebræt, således at en af spidserne peger mod én selv. Læg en skefuld fyld på dejen og rul den stramt sammen. Undervejs foldes spidserne, der peger ud til siderne, ind. Den sidste spids pensles med blandingen af maizenamel der er udrørt i lidt vand. Læg rullerne til side, efterhånden som de bliver færdige, med sammenføjningen nedad. Fortsæt med resten af fyldet.

Varm en gryde op med olie – tjek temperaturen ved at stikke et trægrillspyd i den varme olie. Det skal gerne bruse lidt op omkring træet, så er olien perfekt varm.

Steg 3-4 små forårsruller ad gangen. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Bland ingredienserne til dippen og smag den til med friskrevet ingefær.

Server forårsrullerne sammen med dippen.