Butterchicken med kyllingeunderlår, ristede salte mandler, koriander og rosiner

4 personer Print

Den bedste butterchicken med søde rosiner, koriander og salte mandler. Den perfekte kombination til at give en rigtig god umami smag.

Ingredienser

1 frisk rød chili
6 spsk. olivenolie
6 fed hvidløg
3 cm ingefær uden skræl
2 løg
1,5 spsk. smør
1,5 spsk. frisk stødt koriander
1,5 spsk. frisk stødt spidskommen
1,5 spsk. gurkemeje
2 spsk. garam masala
1/2 spsk. pul biber chiliflager eller chiliflager
1 dåse tomatpuré
100 g græsk yoghurt
2 dåser flåede tomater blendet
1 dl vand
2,5 dl fløde
70 g smør
800 g udbenede kyllingeunderlår fra Hopballe Mølle (renset for sener)

Tilbehør:
Basmatiris
Frisk koriander
En lille håndfuld rosiner
1 håndfuld hakkede salte mandler

Fremgangsmåde

Blend frisk chili, løg, ingefær, hvidløg og olivenolie til en pure. Sauter det i en dyb pande med 1,5 spsk smør og lidt olie i ca. 10-15 min, til det bliver mørkere.

Rist hele koriander og spidskommen på en tør pande og stød det derefter i en morter. Tilsæt koriander, spidskommen, garam masala, gurkemeje, pul biber chili og tomatpuré. Lad krydderierne riste lidt af, indtil massen bliver mere mørk. Tag halvdelen af kryddermassen over i en skål og bland med 100 g græsk yoghurt og kyllingeunderlår. Krydr med salt. Lad det stå i en time på køl og trække.

Blend flåede tomater og tilsæt det i gryden med den resterende krydderimasse og 1 dl vand. Lad det simre på lavt blus. Derefter tilsættes kyllingeunderlår, der tilberedes færdig under låg i ca. 45- 50 minutter, indtil de er gennemstegt. Tilsæt fløde og smør og lad det simre i et par min. Retten smages til med salt og peber. Pynt retten med salte mandler, rosiner og frisk koriander. Server med basmatiris.