Grillede bøffer af oksefilet med nye løg og gulerødder

4 personer Print

Ingredienser

700 g oksefilet
2 fed revet hvidløg
1 håndfuld finthakket rosmarin
1 håndfuld finthakket timian
Salt og peber
3 spsk. olivenolie

Grillet salat:
1 fed hvidløg
1⁄2 dl olivenolie
1 bundt basilikum
Saft fra en citron
500 g gulerødder
6 nye rødløg
150 g bælgede ærter
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skær bøfferne ud, så hver bøf vejer ca. 175 g. Smør bøfferne ind i olivenolie, revet hvidløg, finthakket rosmarin, timian, salt og peber. Lad dem trække i 30 minutter.
Rens og steg nye rødløg og gulerødder på en grill i 5-10 minutter indtil de stadig har bid. Mort basilikum, hvidløg, citronsaft og olivenolie i en morter. Vend marinaden sammen med grøntsagerne og pynt med friske ærter.
Steg bøfferne på en grill i 3-4 minutter på hver side og lad dem derefter hvile i 5 minutter. Server grøntsagerne med bøfferne og evt. lidt friskbagt brød.