Dadelbarer med ristede hasselnødder

Print

De lækreste og meget vanedannende dadelbarer med hasselnødder. Hav dem stående i fryseren eller på køl og tag dem frem når den søde tand melder sig.

Hvis du ikke kan få hindbærstøv, kan du købe frysetørret hindbær og morte det i en morter. Sigt det derefter i en sigte og brug det som pynt.

Opskriften giver ca. 10-12 dadelbarer.

Ingredienser

10 medjool dadler
50 g hasselnødder
30 g kokosmel
2 spsk kakao
Flagesalt
60 g hakket god mørk chokolade 70 %
Pynt: Hindbærstøv

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag nødderne i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de bliver gyldne og hinderne er ved at falde af. Lad nødderne køle af på bagepladen og fjern derefter de løsnede skaller ved at gnubbe dem i et viskestykke.

Blend ristede hasselnødder og kokosmel i en blender til de er blendede, men man stadig kan se små stykker af hasselnødder. Hæld dem derefter op i en skål. Fjern stenene fra dadlerne og blend dem sammen med kakao og lidt flagesalt til en ensartet masse. Blend eller rør dadelmassen sammen med hasselnødder og kokosmel. Fordel massen kvadratisk i en lille form beklædt med bagepapir, med en tykkelse på ca. 2 cm. Sæt det på køl.

Smelt chokoladen over et vandbad og fordel chokoladen udover daddelmassen. Pynt med hindbærstøv. Det kan gøres vha. en lille tetang. Sæt dadelmassen på køl og skær den derefter ud i fine dadelbarer.

Hav dem stående på køl eller i fryseren, så de er klar til når gæsterne kommer.