Thai nudelsalat med oksemørbrad og sprøde grøntsager

4 personer Print

En lækker frisk salat med varme af chili, friskhed fra ingefær og sødme fra mangoen. Koriander kan erstattes af Thai basilikum.

Ingredienser

Sesamdressing:
50 g ristede sesamfrø
1/2 chili
Knap 1 dl sesamolie
3 spsk fishsauce
Saft fra 1,5 lime
1,5 fed hvidløg
Smages til med friskrevet galanga eller ingefær

1 bundt grofthakket koriander
2 skalotteløg skåret ud i fine skiver
3 gulerødder skåret i julienne
2 x hjertesalat skåret i grove stykker
1 stor moden avocado skåret i fine skiver
1/2 mango skåret i fine strimler
40 g cashewnødder
300 g risnudler
2x300 g oksemørbradstykker
Olie og smør til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Mort chili, sesamfrø, sesamolie, fishsauce, lime og hvidløg sammen i en morter. Smag til med friskrevet ingefær.
Rist cashewnødder gyldne på en tør pande og stil dem til side. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og skyl dem kort under koldt vand. Bland dem med lidt af dressingen. Vend alle grøntsagerne sammen i en skål sammen med dressingen og risnudler.

Del oksemørbraden i 2x300 g stykker. Krydr oksemørbraden med salt og peber. Det er bedst, hvis de er stuetemperatur inden de bliver stegt, så er det nemmere at styre varmen. Steg dem i olie og smør i ca. 4-5 minutter på hver side. De skal være godt brunet af, hele vejen rundt. Lad stykkerne hvile i ca. 8-10 min på en tallerken.

Skær oksemørbraden ud i fine skiver og anret den på salaten. Pynt med frisk koriander og ristede cashewnødder.