Blommegrød

4 personer 20 min Print

Blommegrød

4 pers.

1 kg blommer

Ca. 300 g sukker

2 spsk kartoffelmel

Fløde

 

  1. Kog blommer op i 2-5 min og bland sukker i.
  2. Smag til om det har den rette sødme.
  3. Sluk for varmen. Det er vigtigt at det ikke koger.
  4. Bland kartoffelmel og lidt vand sammen. Hæld det i en tynd stråle i blommegrøden indtil den har den rigtige konsistens. Gør det lidt af gangen. Husk at rør rundt imens.
  5. Server med fløde på toppen.

 

Ingredienser

1 kg blommer
Ca. 300 g sukker
2 spsk kartoffelmel
Fløde

Fremgangsmåde

Rens og fjern stenene fra blommerne. Lad dem koge med i 2-5 min og bland sukker i.
Kog sukker med blommerne i et par min. Smag til om det har den rette sødme.
Sluk for varmen. Det er vigtigt at det ikke koger.
Bland kartoffelmel og lidt vand sammen. Hæld det i en tynd stråle i blommegrøden indtil den har den rigtige konsistens. Gør det lidt af gangen. Husk at rør rundt imens.
Server med fløde på toppen.