Rucolasalat med bagte figner og gedeost i sprød parmaskinke

4 personer Print

En lækker velsmagende salat med både friske og bagte figner, fyldt med gedeost og sprød parmaskinke. Husk at brug en god balsamico og jomfru olivenolie til salaten, det gør en stor forskel for smagen.

Ingredienser

4 friske figner
5 skiver gedeost
5 skiver parmaskinke
100 g rucola
1 håndfuld valnødder
2 spsk god jomfru olivenolie
2 spsk god balsamico
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skær fignerne i kvarte. Tag 5 af stykkerne fra og pak dem hver især i et stykke parmaskinke med et stykke gedeost. Tænd ovnen på 220 grader og bag de fyldte figner i 5-7 minutter indtil skinken er sprød. De resterende figenstykker anvendes som pynt på salaten.

Skyl rucolaen og fordel den på fadet sammen med de friske og fyldte figner og valnødder. Hæld lidt god olivenolie og balsamico ud over salaten og krydr med salt og peber.