Citronsorbet med citronmarengs

4 personer Print

Læskende citronsorbet med syrlige citronmarengs, er den perfekte sommer dessert. Jeg vil klart anbefale at man køber en ismaskine, da isen får en bedre konsistens. Alternativt kan du lave det i fryseren, hvor der røres hver halve time med en ske.

Ingredienser

Citronsorbet:
3,5 dl sukkerlage (2,5 dl sukker og 4 dl vand)
1 dl citronsaft (2-3 citroner)

Citronmarengs:
2 æggehvider
2 dl sukker
1 tsk citronsaft
Citronskal af 1 stor citron

Pynt: Citronmelisse

Fremgangsmåde

Citronsorbet:
Kog sukker og vand til sukkeret er opløst. Afkøl lagen helt.
Afmål 3,5 dl sukkerlage og pres 1 dl citronsaft ned i. Kør den på ismaskinen, til den er fast som en lækker sorbet.

Marengs:
Pisk æggehvider luftigt og tilsæt derefter sukker og pisk det til en sej marengs. Citronsaft og citronskal tilsættes til sidst og marengs sprøjtes til små marengs på størrelse med en valnød. Bag marengs ved 160 grader i 25 min.

Server isen med citronmarengs og pynt eventuelt med lidt citronmelisse.