Blåmuslinger med ramsløg

4 Print

Blåmuslinger er en lækker spise og ser smuk ud med de grønne ramsløgsblade. Hvis ikke du har ramsløg, kan du bruge persille i stedet.

Du kan variere mayoen efter smag. Lav den med estragon, dild, persille eller som her med ramsløg.

 

 

Ingredienser

1 løg
2-3 cm finthakket rød chili
1 fennikel skåret i fine tern
2 fed hvidløg
½ porre
1 kg rensede muslinger
1,5 dl hvidvin
0,5 dl fløde
Salt og Peber
1 bundt ramsløg
Olivenolie

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg fint. Sauter løg og hvidløg i en gryde i en smule olivenolie til de er gennemsigtige og blanke. Del den halve porre på midten og snit den fint. Lad den stege i et par minutter sammen med fennikel og finthakket chili. Krydr med salt og peber. Rens muslingerne og kassér de åbne muslinger. Hvis de lukker sig ved et let bank, så er de stadig levende og kan bruges i retten. Tilsæt muslinger og hvidvin og vend dem rundt i gryden. Lad det simre under låg i 3-4 min, til muslingerne åbner sig. Tilsæt ramsløg og rør rundt til de falder sammen.
Hæld muslingerne fra i en skål og gem suppevandet i en gryde. Tilsæt fløden til suppevandet og lad det koge ind i et par min. Smag til med salt og peber. Hæld den varme sauce over muslingerne og server med ovnstegte kartofler og hjemmelavet ramsløgsmayo.