Stegt blomkål med brunet smør, dild, æbler og skalotteløg

Print

Mangler du noget lækkert tilbehør til fisk? Så skal du prøve denne lækre lune salat. Hvis den skal serveres til kylling eller andet, kan du erstatte dild med estragon.

Ingredienser

1/2 stort blomkål
1 æble skåret fine små tern
2 finthakket skalotteløg
1 lille bundt finthakket dild
Saften fra en halv citron
25 spsk smør til brunet smør
Smør og olie til stegning
Salt og peber

Fremgangsmåde

Vask blomkålen og skær den ud i store skiver. Varm en pande med olie og smør og steg dem gyldne. Krydr med salt og peber.
Lad dem køle af på en tallerken. Imens vendes finthakket skalotteløg, dild og æble med saften fra citronen i en skål. Brun smørret af på en pande, så det bliver brunet og dufter af nødder. Pas på det ikke får for meget. Anret blomkålen på et fad. Vend æble-løg blandingen sammen med det brunet smør og anret det på blomkålen. Krydr retten med salt og peber. Pynt med frisk dild.