Den bedste brunsviger!

Print

En god brunsviger skal have det perfekte forhold mellem brøddej og remonce – og det betyder altid dobbelt op på remonce! Brunsvigeren er bedst lun og spises gerne samme dag, som den er bagt.

Ingredienser

2,5 dl sødmælk
25 g gær
1 æg
1 knvispids kardemomme
50 g sukker
1 tsk salt
450 g hvedemel
50 g blødt smør
Bagepapir til bradepanden

Remonce:
250 g smør
250 g brun farin

Fremgangsmåde

Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt de resterende ingredienser. Ælt dejen i en røremaskine og tilsæt tilsidst smør. Dejen er æltet færdigt, når den er smidig og blank. Lad nu dejen hæve lunt i 30 minutter.
Mens dejen hæver, laves remoncen: Varm brun farin og smør i en gryde under omrøring. I starten lægger smørret i toppen af gryden men undervejes bliver massen homogen efter ca. 5 minutters kogning.

Når dejen har hævet færdigt, fordeles den ud på en bradepande med bagepapir i bunden. Lav fordybninger i dejen med fingrespidserne, og put herefter remoncen på. Sæt brunsvigeren til at hæve i 1 time.
Brunsvigeren bages derefter ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.