Koldhævet brunsviger

Print

En god brunsviger skal have det perfekte forhold mellem brøddej og remonce – og det betyder altid dobbelt op på remonce! Brunsvigeren er bedst lun og spises gerne samme dag, som den er bagt.

Ingredienser

2,5 dl sødmælk
10 g gær
1 æg
1 knvispids kardemomme
50 g sukker
1 tsk salt
Ca. 550 g hvedemel
50 g blødt smør
Bagepapir til bradepanden

Remonce:
250 g smør
300 g brun farin

Fremgangsmåde

Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt de resterende ingredienser. Ælt dejen i en røremaskine og tilsæt til sidst smør. Dejen er æltet færdig, når den er smidig, blank og slipper skålens kanter. Den må ikke være for klistret, så skal der en anelse mere mel i. Fordel dejen i en lille bradepande på ca. 25x35 cm med bagepapir i bunden. Herefter laves remoncen. Varm brun farin og smør i en gryde under omrøring. I starten lægger smørret sig i toppen af gryden men undervejes bliver massen homogen efter ca. 5 minutters kogning. Lad remoncen køle helt af. Lav fordybninger i dejen med fingrespidserne, og hæld herefter remoncen udover dejen. Lad nu dejen hæve natten over på køl.

Dagen efter tages brunsvigeren ud af køleskabet. Sæt brunsvigeren til at hæve i ca. 1 time.
Brunsvigeren bages derefter ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 minutter. Nyd den mens den stadig er lun.