Den bedste brunsviger!

Print

En god brunsviger skal have det perfekte forhold mellem brøddej og remonce – og det betyder altid dobbelt op på remonce! Brunsvigeren er bedst lun og spises gerne samme dag, som den er bagt.

Ingredienser

2,5 dl sødmælk
25 g gær
1 æg
1 knvispids kardemomme
50 g sukker
1 tsk salt
Ca. 500 g hvedemel
50 g blødt smør
Bagepapir til bradepanden

Remonce:
250 g smør
300 g brun farin

Fremgangsmåde

Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt de resterende ingredienser. Ælt dejen i en røremaskine og tilsæt tilsidst smør. Dejen er æltet færdigt, når den er smidig, blank og slipper skålens kanter. Den må ikke være for klistret, så skal der en anelse mere mel i. Lad nu dejen hæve lunt i 30 minutter.
Mens dejen hæver, laves remoncen: Varm brun farin og smør i en gryde under omrøring. I starten lægger smørret sig i toppen af gryden men undervejes bliver massen homogen efter ca. 5 minutters kogning.

Når dejen har hævet færdig, fordeles den ud i en lille bradepande på ca. 25x35 cm med bagepapir i bunden. Lav fordybninger i dejen med fingrespidserne, og put herefter remoncen på. Sæt brunsvigeren til at hæve i 1 time.
Brunsvigeren bages derefter ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.