Kebab med krydret kød, sprøde grøntsager, hummus, grillet aubergine og chilisauce

4 personer Print

En virkelig lækker kebab med sprøde grøntsager, varme krydderier og styrke fra chilisaucen. Der er mange ingredienser i denne opskrift, men det hele gør at du får en fuldstændig fantastisk kebab.

Ingredienser

700-800 g nyretapper skåret i tynde strimler
1 spsk knust spidskommen
1/2 spsk knust allehånde
1 spsk hvidløgspulver
0,5 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt kanel
2 tsk pul piper chiliflager
1,5 spsk røget sød paprika
7 spsk yoghurt naturel
1 spsk olivenolie
1 spsk salt
Peber

Chilisauce:
1 dåse tomatpuré
Knap 4 spsk chiliflager
2 fed hvidløg
1 tsk salt
1,5 dl olivenolie
0,5 tsk sukker

Salat:
1/4 fintsnittet spidskål
1/4 fintsnittet rødkål
3 rødløg skåret i tynde skiver
1/2 bundt hakket bredbladet persille
2 tsk æbleeddike
10 små cherrytomater skåret i halve

4-6 fladbrød
1 aubergine
Salt

Hummus:
240 g kikærter
Skal af en citron
Saft af en citron
1 fed hvidløg
1/2 dl olivenolie
45 g tahin
1/2 dl vand
1 tsk spidskommen
Salt og peber

Tzatziki
1 agurk skåret i små tern
Et drys salt
3 dl græsk yoghurt 10 %
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk god olivenolie
Peber

Fremgangsmåde

Varm krydderiblandingen op på en pande, uden at det tager farve. Vend krydderierne med lidt yoghurt, olivenolie, salt og peber. Bland krydderiblandingen sammen med kødstrimlerne og lad det marinere over natten på køl eller i et par timer.

Hummus og chilisauce kan sagtens laves dagen i forvejen.

Chilisauce: Blend alle ingredienserne sammen i ca. 8-10 min til det er en ensartet blanding.

Hummus: Blend alle ingredienserne i 5-8 minutter til den er lækker cremet og smag til med salt og peber.

Dagen efter laves tzatziki og salaten.

Tzatziki: Vend agurketern og salt sammen. Hæld det over i en si i 10 minutter, så det værste væde fra agurkerne kan dræne. Pres det sidste væde ud af agurkerne og bland agurker og yoghurt sammen. Tilsæt finthakket hvidløg, olivenolie og peber.

Bland fintsnittet spidskål, rødkål, rødløg, persille og cherrytomater sammen med æbleeddike. Krydr salaten med salt og peber.

Grillet aubergine: Skær auberginen ud i aflange skiver og krydr med salt. Lad aubergine skiverne dræne i et dørslag. Dup dem derefter fri for væde og steg aubergineskiverne i rigeligt olie på en pande.

Varm en pande op med olie og steg kødstrimlerne på høj varme i et par minutter. Yoghurten gør at kødet får en lækker sprød overflade.
Varm fladbrødene i ovnen og fordel derefter hummus, tzatziki, salat, grillet aubergine kødstrimler og chilisauce. Rul den til en kebab og nyd den med det samme.