Stegt kuller med blomskålspuré og stegt porrer

4 personer 30 min Print

 

 

 

 

Ingredienser

600 g blomkål
3 dl mælk
1 spsk smør
1 spsk olie
1 fed hvidløg
25 g smør
Salt og peber
2 porrer steg 2-3 min i lidt smør
400g kuller
4 tsk ramsløgsolie

Fremgangsmåde

Skær blomkål i grove stykker. Lad blomkålen koge under låg med mælk og hvidløg.
Kog blomkålen til det er mørt og hæld halvdelen af mælken fra i en skål.
Blend massen med smør med en stavblender til den er lind og cremet. Tilsæt mælk efter ønsket konsistens.
Smag til med salt og peber.
Rens porrer og del dem i to. Skær dem derefter over på langs. Så en porrer udgør 4 stykker.
Steg på en pande i lidt smør og olie i 2-3 min på indersiden og læg dem derefter på en tallerken. Krydr med salt og peber.
Skær kuller i 4 stykker og steg dem i rigeligt smør og lidt olie i ca. 1,5-2 min på hver side afhængig af tykkelse, til de får en flot farve. Krydr med salt. Anret blomkålspuré i bunden af tallerkenen og anret derefter kuller og porrer øverst. Anret med 1 tsk ramsløgsolie udover fisken på hver tallerken.