Græske souvlaki er et sommerhit til grillen. Souvlaki er kød grillet på spyd, som er marineret i en lækker marinade. Her er det serveret med en frisk græsk salat og en cremet tzatziki.
400-600 g nakkekoteletter fra Friland
2 fed revet hvidløg
1,5 spsk. græsk yoghurt
1 finthakket rosmarinkvist
½ tsk. oregano
Skal fra en halv citron
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
Græsk salat:
1 agurk
300 g cherrytomater
1 håndfuld finthakket bredbladet persille
2 rødløg skåret i tynde skiver
1 spsk. rødvinseddike
2 spsk olivenolie
Feta
Salt og peber
Tzatziki:
2,5 dl græsk yoghurt 10 %
1 agurk
1 stort fed finthakket hvidløg
Salt og peber
Pynt: Olivenolie
Tilbehør: Fladbrød
Skær nakkekoteletterne ud i 2x2 cm mundrette tern. Bland kødet med revet hvidløg, græsk yoghurt, rosmarin, oregano, citronskal, olivenolie og salt og peber. Marinér kødet over natten på køl eller 1 time.
Del agurken på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i skiver. Skyl cherrytomaterne og del dem på midten. Bland cherrytomater og agurk sammen med finthakket persille, skiver af rødløg, rødvinseddike, olivenolie, salt og peber. Pynt med frisk feta på toppen.
Tzatziki: Riv agurk groft på et rivejern og læg det i en si med en skål under. Drys med salt og lad det trække i 15 minutter. Tryk saften ud af agurken og bland med græsk yoghurt, finthakket hvidløg, salt og peber.
Sæt det marinerede svinekød på spyd, og steg det på grillen (eller på en grillpande) i 3-4 minutter på hver side, til det er gennemstegt. Server med græsk salat, fladbrød og tzatziki.