Semidried rødbeder med rå rødbeder, solbær og estragon

4 personer Print

En af mine absolutte yndlings salater. Solbær, rødbede og estragon går virkelig godt sammen. Salaten er perfekt til rødt kød eller bare som en del af salatbordet.

Ingredienser

1,5 kg rødbede
2 rå rødbeder skåret i tynde runde skiver med mandolin
250 g solbær
3 spsk sukker
2 tsk estragoneddike
Salt og peber
1 bundt estragon

Fremgangsmåde

Vend solbær og sukker sammen og lad det stå over natten eller et par timer på køkkenbordet.

Skræl rødbeder og skær dem ud i grove stave. Bag dem ved 150 grader varmluft i ca. 1,5-2 timer indtil de er blevet rynkede og skrumpede en del. De skal stadig have bid og være lidt chewy i konsistensen.

Vend rødbederne sammen med solbær, rå rødbede og estragoneddike. Smag til med salt og peber. Salaten skal have godt med peber. Vend friske estragonblade i salaten og pynt med friske estragonblade på toppen.