En af mine absolutte yndlings salater. Solbær, rødbede og estragon går virkelig godt sammen. Salaten er perfekt til rødt kød eller bare som en del af salatbordet.
1,5 kg rødbede
2 rå rødbeder skåret i tynde runde skiver med mandolin
250 g solbær
3 spsk sukker
2 tsk estragoneddike
Salt og peber
1 bundt estragon
Vend solbær og sukker sammen og lad det stå over natten eller et par timer på køkkenbordet.
Skræl rødbeder og skær dem ud i grove stave. Bag dem ved 150 grader varmluft i ca. 1,5-2 timer indtil de er blevet rynkede og skrumpede en del. De skal stadig have bid og være lidt chewy i konsistensen.
Vend rødbederne sammen med solbær, rå rødbede og estragoneddike. Smag til med salt og peber. Salaten skal have godt med peber. Vend friske estragonblade i salaten og pynt med friske estragonblade på toppen.