Langtidssimret oksebov med svampe, grønt og urter.

4 personer Print

En lækker efterårsret med masser af smag!

Ingredienser

700 g oksebov skåret i 2x2 cm
5 fed finthakket hvidløg
1/2 knoldselleri
2 gulerødder
5 skalotteløg skåret i kvarte
200 g blandede rensede svampe skåret i halve
2 rosmarinstilke
2 timiankviste
1/2 flaske rødvin
6 dl kalvefond
Salt og peber

800 g skrællede kartofler
0,75 dl fløde
50 g smør
Salt og peber

Pynt: Purløg (persille kan bruges i stedet) og frisk timian

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 160 grader. Skræl knoldselleri og gulerødder og blend det i små stykker i en minihakker. Svits hvidløg, gulerødder og knoldselleri i en støbejernsgryde. Brun kødet af på en pande i smør og olie. Krydr med salt og peber og hæld kødet over i en støbejernsgryde. Brun dernæst svampe og skalotteløg af på panden på alle sider i olie og krydr det med salt og peber. Svampe og skalotteløg hældes over i støbejernsgryden og der tilsættes rosmarin, timian, rødvin og kalvefond. Lad retten simre under låg i 1,5 time ved 160 grader. Kødet skal være smeltende mørt.

Kog kartoflerne uden salt til de er møre. Mas kartoflerne til kartoffelmos med et piskeris. Tilsæt fløde og smør og kog det sammen i en gryde på lavt blus. Krydr med salt og peber.

Server kartoffelmosen til gryderetten og pynt med frisk timian og finthakket purløg på toppen. Server med en frisk grøn salat til.