Denne ret er let og lækker og passer til sommerens grillmenuer. Du kan bruge forskellige slags urteolier f.eks. ramsløg. Du kan også udskifte blomkål og asparges og prøve at grille squash og tomater.
1 dl græsk yoghurt
2 spsk urteolie
1/2 renset blomkål
6 asparges
Pynt: Løgkarse
Urteolie:
1 lille bundt dild
1 lille bundt estragon
1 lille bundt løgkarse (kan udelades, brug evt persille i stedet)
1 lille bundt persille
1 dl olivenolie
1/2 fed hvidløg
Salt
Blend olivenolie med krydderurter, hvidløg og en anelse salt.
Del blomkålen i grove stykker og pensl dem med lidt olie. Grill dem på grillen eller steg dem på en pande. Tilføj de de rensede asparges og grill dem sammen med i et par minutter. Blomkålen skal have 3-4 min.
Bland græsk yoghurt sammen med 2 spsk urteolie. Smag til med salt og peber.
Fordel urtecremen på et fad. Hak asparges i mundrette stykker og fordel først blomkålen på urtecremen og dernæst asparges.
Pynt med et par tsk urteolie og løgkarse på toppen.