Flæskestegssandwich

6 personer Print

En super lækker og frisk udgave af flæskesstegssandwich med knasende råmarineret rødkål og friske æbler.

Ingredienser

1,6 kilo svinekam uden ben
1/2 liter vand til bunden af bradepanden
Salt og peber
Lauerbærblade

Sennepsmayo:
1 tsk æbleeddike
2 æggeblommer
1 spsk sennep
2 dl neutral olie
Salt og peber

6 surdejsboller
18 skiver syltede agurker (3 i hver bolle)
1 æble skåret i tynde skiver

Råmarineret rødkål:
1/2 rødkål fintsnittet på et mandolinjern
2 dl vand
2 dl æbleeddike
1,5 dl sukker
12 knuste peberkorn
6 knuste allehåndefrø
Evt. lidt salt

Fremgangsmåde

Den råmarineret rødkål har godt af at blive lavet 5-6 dage i forvejen. Lun sukker, æbleeddike, vand, knuste peberkorn og allehåndefrø op i en gryde indtil sukkeret er smeltet. Køl lagen lidt af og hæld den derefter over det fintsnittet rødkål. Krydr med en anelse salt. Lad rødkålen stå i en plasticbeholder med låg på i 5-6 dage på køl.

Tænd ovnen på 90 grader almindelig varme. Krydr svinekammen med salt. Det er vigtigt at krydr med salt godt imellem sværene. Vend svinekammen, så den står med sværene nedad i en bradepande. Tilsæt en halv liter kogende vand i bradepanden og sæt flæskestegen i ovnen i en halv time ved 90 grader. Tag derefter flæskestegen ud og vend den så sværene vender opad og læg laurbærblade under stegen. Nu skal flæskestegen have ca. 2-3 timer ved 90 grader. Stegen skal være ca. 60 grader inden der skrues op på 250 grader, så sværen kan blive sprød. Tag temperaturen efter de første to timer og vurder så om der skal skrues op. Det er vigtigt at stegen står lige og dette kan gøres ved at lægge en kartoffel eller en anden grøntsag under stegen. Sluttemperaturen skal være ca. 65 grader for en saftig steg. Husk at hold øje med sværen, så den ikke brænder på. Lad stegen køle af i 10-15 minutter inden den skæres ud, så alt saften kan blive inde i stegen.

Pisk æggeblommer, salt, sennep og æbleeddike sammen med en elpisker indtil det bliver tykt. Tilsæt den neutrale olie i en tynd stråle til mayoen bliver tyk og lækker. Krydr med salt og peber.

Lun bollerne i ovnen. Skær stegen ud i skiver og smør bollen med lidt sennepsmayo på begge sider. Anret med råmarineret rødkål, tynde skiver æbler, 3 skiver syltede agurker og flæskestegsskiver.