Røget laks med ramsløgsolie og asparges

2 personer Print

Server retten som forret til 2 personer med en god skive surdejsbrød til.

Ramsløgsolie laves ved at blende en håndfuld ramsløg med neutral olie i en blender. Kør olien i et par minutter indtil farven bliver flot grøn. Sigt olien gennem en finmasket sigte. Opbevar olien i en flaske på køl og og anvend olien i risotto, til fisk eller til en grøn mayo.

Du kan erstatte ramsløg med dild eller kørvel.

 

Ingredienser

4-5 skiver røget laks fra Centralrøgeriet
4 spsk cremefraiche 18 %
2 spsk ramsløgsolie
Salt og peber
5 asparges skåret i tynde skiver
Salt og peber
Pynt: Karse og radiseskiver

Fremgangsmåde

Fordel cremefraiche i bunden af et lille fad. Fordel lakseskiver og krydr med salt og peber. Dryp ramsløgsolie udover retten. Pynt med tynde skiver asparges, karse og radiseskiver. Server en god skive surdejsbrød til retten.