Aubergine med tahin, persille og sprøde rose harissa brødkrummer

4 Print

Ingredienser

3 små aubergine eller 1,5 stor aubergine
1 håndfuld grofthakket persille
Salt og peber
Persille
130 g daggammelt surdejsbrød
1 spsk olivenolie
1 tsk rose harissa

Dressing:
Saften af 1,5-2 lime
1 spsk tahin
2 spsk olivenolie
1 knsp piment d'espelette
1 tsk honning
1/2 revet hvidløg
Salt

Fremgangsmåde

Blend brødet til små krummer og bland med 1 spsk olivenolie. Bag brødkrummerne i ovnen på 180 grader i 5-10 min til det er sprødt. Bland brødkrummerne med rose harissa og krydr med salt.

Del auberginerne i kvarte og krydr dem med salt. Lad dem stå i 5-10 min for at trække det værste vand ud af auberginerne. Dup dem tørre i et viskestykke og steg dem i olivenolie på en pande, til de får en flot farve. Krydr med peber.

Bland ingredienserne til dressingen og smag til med limesaft og salt.

Fordel aubergine på en tallerken og dryp tahin dressing udover auberginerne. Pynt med de ristede brødkrummer og grofthakket persille. Gem resten af brødkrummerne til sprødt topping til andre salater.