Hel ovnstegt kylling med fennikelfrø og timian

6 personer Print

Fennikelfrø og kylling er en virkelig lækker kombination. Kyllingen vil også smage lækkert på grillen.

Ingredienser

1 hel kylling ca. 2000-2200 kg fra Hopballe Mølle 8 fed hvidløg knust i morter
5 kviste frisk timian
5 kviste frisk rosmarin
1,5 tsk. fennikelfrø
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
2 citroner skåret i kvarte Salt og peber
Kødsnor

Tilbehør:
4 rensede porrer skåret over på midten og dernæst halveret på langs 1 kg rensede kartofler
1 fennikel skåret i kvarte
1 citron skåret i kvarte
3 spsk. olivenolie
3 fed knuste hvidløg
3 kviste rosmarin
Salt og peber
1,5 dl vand

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rens kyllingen for evt. blodrester indeni. Tør skindet af, så det er hel tørt. Krydr med salt og peber både indvendigt og udvendigt på kyllingen. Fyld kyllingen indvendigt med citronskiver, 4 fed hvidløg, 2 rosmarinkviste og 2 timiankviste. Bind derefter kyllingen op med en kødsnor. Krydr kyllingeskindet med fennikelfrø, olivenolie, 4 fed knuste hvidløg, frisk timian og rosmarin.

Anret porrer, kartofler, fennikel, citronskiver, hvidløg og rosmarin i en bradepande. Fordel olivenolie og krydr med salt og peber.

Steg kyllingen på en rist ovenover grøntsagerne i 15 minutter ved 200 grader, og steg den derefter videre i ca. 60 minutter ved 180 grader. Når der er 20 minutter tilbage af stegetiden, tilsættes 1,5 dl vand i bradepanden med grøntsagerne. Efter de 20 minutter, sættes et termometer i brystkødet. Når temperaturen rammer 75 grader, er kyllingen færdig. Lad kyllingen derefter hvile i 15 minutter, inden den skæres ud. Dette gør, at saften forbliver inde i kødet. Fjern de yderste brændte blade af porrerne og anret de bløde porrer med de resterende grøntsager og den hele kylling.