En lækker frisk og knasende salat som er perfekt til sommermenuen.
1 squash
3 nye løg
Olie til stegning
150 g bælgede ærter
1 tsk olivenolie
Salt og peber
Pynt: basilikumblade
1/4 dl olivenolie
Saft fra en halv citron
1 bundt basilikum
1/2 fed hvidløg
Salt og peber
Skær squashen midt over og skær den i tykke skiver. Del løget i kvarte. Smør lidt olie på en pensel og fordel det både på squash og løg. Grill squash et par minutter på hver side - indtil de får flotte grillstriber. Grill løgene indtil de begynder at blive bløde, de må ikke få for meget direkte varme. Krydr med salt og peber.
Mort citronsaft, olivenolie, basilikum og 1/2 fed hvidløg i en morter. Krydr med salt og peber.
Vend dressingen med squash og nye løg. Bland 1 tsk olivenolie med de bælgede ærter og krydr med salt og peber. Pynt salaten med de frisk bælgede ærter og basilikumblade.