Smørbagte scones

Print

Scones skal være sprøde uden på og have en smag af brunet smør og lækre bløde indeni. Denne opskrift er virkelig god og meget hurtig at lave, hvis du får gæster på besøg. Opskriften giver ca. 21 stk.

Ingredienser

525 g mel
200 g smør
5 g salt
25 g bagepulver
85 g sukker
375 g kærnemælk

40 g smeltet smør til at smørre scones

Fremgangsmåde

Bland mel, salt, bagepulver og sukker i en skål. Smuldr smørret ned i dejen, så blandningen ligner revet ost. Tilsæt kærnemælk og saml dejen hurtigt uden at røre for meget. Sæt dejen på køl i 30 min.

Rul forsigtigt dejen ud til et rektangel på ca. 2 cm tykkelse. Fold dejen indover sig selv og rul derefter dejen ud i et rektangel igen. Drys med lidt mel, og gentag processen med at rulle og folde tre gange. Rul den afkølede dej ud til ca. 1½ cm's tykkelse, og stik små scones ud med et lille glas.

Pensl smør på scones og bag dem ved 230 grader varmluft i ca. 10-12 min til de er gyldne. Vend dem om og bag dem i yderligere 2 min, til de er gyldne i bunden.