Hele kyllingelår med confiterede hvidløg

2 personer Print

Confiterede hvidløg er meget velsmagende og kan bruges til mange ting f.eks. kød, bagte rodfrugter, marinader og hummus. Confiterede hvidløg har en mere mild og aromatisk smag end frisk hvidløg. Resten af de confiterede hvidløg kan opbevares i et glas på køl.

Ingredienser

Confiterede hvidløg:
2 hele hvidløg
Olivenolie til det dækker

2 hele kyllingelår fra Hopballe Mølle
4 spsk confiterede hvidløg
Frisk timian
Salt og peber

Fremgangsmåde

Del og pil hvidløgene. Skær dem ud i tynde skiver og læg dem i en lille gryde. Dæk dem til med olivenolie, så de er fuldstændig dækkede. Sæt gryden i ovnen og bag dem i 20-25 min ved 150 grader. De skal være bløde men må ikke tage farve. Lad de confiterede hvidløg køle af.

Løft skindet fra kyllingelårene og fyld 2 spsk confiterede hvidløg under skindet på hver kyllingelår samt frisk timian. Krydr kyllingelårene med salt og peber og dryp lidt af olien fra de confiterede hvidløg ud over skindet. Bag dem i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 grader, til kyllingen er gennemstegt og skindet er sprødt. Lad kyllingelårene hvile i 5 minutter inden servering.