1/2 blomkål
100 g bælgede ærter
50 g gedeost (Tebstrup Mejeri)
Pynt: bronzefennikel
3 spsk boghvedekerner
1/2 spsk smør
1 tsk olivenolie
Salt
Dressing:
4 spsk olivenolie
Saften fra en halv citron
1 tsk honning
Salt og peber
Skær blomkål tyndt på et mandolinjern og læg det i isvand i køleskab i 15 min, så det bliver lækkert og sprødt. Hæld vandet fra og slyng blomkålen i en salatslynge.
Rist boghvedekerner i smør og olivenolie i et par min indtil de bliver gyldne. Krydr med salt. Hæld de gyldne boghvedekerner på noget køkkenrulle, der suger fedtstoffet.
Vend dressingen sammen og vend det i blomkålen. Gem 1 tsk dressing og vend det i de bælgede ærter. Krydr med salt og peber. Pynt blomkålen med ærter, grove stykker af gedeost, boghvedekerner og bronzefennikel.
Server til fisk eller kylling eller spis salaten som en selvstændig ret.