Kardemommeis

Print

Kardemommeis kan lyde lidt mærkeligt men det smager virkelig fantastisk. Prøv at server den med nøddemarengs.

Ingredienser

3 æggeblommer
2,5 dl sødmælk
1,5 dl piskefløde
90 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
1 knsp havsalt

Fremgangsmåde

Rør æggeblommer, sukker og evt. salt sammen til en æggensnaps. Hæld langsomt mælk og fløde ved under omrøring. Kom det hele i en gryde. Tilsæt kardemomme. Varm grydens indhold op til 82 grader vha. et termometer. Det må endelig ikke koge på. Opvarmningen får æggeblommerne til at emulgere og gør isen cremet.

Når ismassen når de 82 grader tages den straks af blusset og hældes i en skål. Her skal den stå på køl i et par timer til den er køleskabskold.

Hæld ismassen i ismaskinen og lad den køre i ca. 1 time til den er lækker cremet.

Spis evt. isen med nøddemarengs.