Denne pizza er blevet en af mine yndlings. Kombinationen af sprød bacon, kartofler, rosmarin og broccoli er virkelig god også er hvidløgsolie virkelig godt på pizza.
Opskriften giver ca. 6 pizzaer.
Surdejspizzadej:
3,5 dl vand
200 g surdej
5 g økologisk gær
400 g tipo 00
200 g semola
1,5 tsk sukker
7,5 g salt
1 spsk olivenolie
2 store bagekartofler skåret i fine skiver på et mandolinjern
300 g økologisk bacon
1/4 broccoli skåret i små fine buketter
3 kviste rosmarin
Friskrevet parmesan
300 g mascarpone
Hvidløgsolie:
2 fed revet hvidløg
4 spsk olivenolie
Bland surdej, gær og vand sammen i en røremaskine. Tilsæt salt, sukker og mel lidt efter lidt og ælt dejen på en røremaskine. Skru tempoet op og lad dejen ælte på fuld hastighed. Tilsæt olivenolie. Dejen er færdig, når den slipper skålens kanter og er flot blank. Smør en stor plasticbeholder med lidt olivenolie og læg dejen ned til hævning, husk at sæt låg på. Det er vigtigt at plasticbeholderen er stor og kan rumme at dejen hæver. Sæt den til hævning på køkkenbordet i 2-3 timer, så den når at hæve 20-30%. Sæt den derefter på køl natten over.
Dagen efter tages dejen ud og hældes forsigtigt ud på et meldrysset bord. Del dejen i 6 dele og lad den evt. efterhæve 1 time.
Bland ingredienserne til hvidløgsolien. Rist bacon sprødt i ovnen eller på panden. Hak det fint og stil det derefter til side. Tænd ovnen på 275 grader over/under varme, eller så højt ovnen kan trække. Rul dejen ud og smør ca. 2-2,5 spsk mascarpone ud på pizzadejen, pynt med tynde kartoffelskiver, broccoli, rosmarin, rigeligt med friskrevet parmesan, et par skefulde hvidløgsolie, salt og peber. Bag pizzaen i 7-10 min. Pynt med sprødt bacon og server. Forsæt på samme måde med de andre pizzadeje.