Fluffy amerikanske pandekager med sprød bacon og friske bær

4 personer Print

De bedste fluffy amerikanske pandekager. Kombinationen af sprød salt bacon og søde pandekager er virkelig god.

Ingredienser

200 g mel
0,5 tsk natron
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 spsk sukker
0,5 tsk salt
2 æg
1 dl græsk yoghurt
1 dl kærnemælk
30 g smeltet smør
1 æggehvide

150 g bacon i skiver fra Friland
Sirup/ahornsirup
Pynt: friske blåbær og hindbær

Fremgangsmåde

Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, sukker og salt sammen i en skål. Tilsæt 2 æg og kærnemælk. Pisk det sammen med en elpisker til en ensartet masse. Smelt smørret i en lille gryde og vend det i dejen sammen med græsk yoghurt. Pisk æggehviden stiv med en elpisker og vend det forsigtigt i dejen.

Steg baconskiverne sprøde på en pande og sæt dem til side på en tallerken.

Smelt en klat smør på panden og sæt den på medium-lav varme Når smørret er smeltet, tørrer du panden af med køkkenrulle. Der må ikke være for meget smør på panden, da pandekagen vil blive brændt for hurtigt. Tilsæt lidt pandekagedej og lad det stege, til du kan se, der dannes bobler på toppen. Vend pandekagen forsigtigt, så du ikke slår luften ud af den. Pandekagen skal ca. 1-2 min på hver side.

Pynt med sprød bacon, sirup og friske bær.