Kanelsnegle

6-8 personer Print

De lækreste kanelsnegle, der er meget nemme at lave. Bag dem tæt i en bradepande for at få et saftigt resultat.

Ingredienser

25 g gær
50 g smør
2,5 dl letmælk
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt kanel
550-600 g mel
85 g sukker
1 tsk salt

Remonce:
190 g blødt smør
100 g brun farin
90 g sukker
2 tsk stødt kanel

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en kasserolle og sluk for varmen. Når det er smeltet tilsættes mælken.
Når mælkesmørret er fingervarmt hældes det ned i en skål sammen med gæren. Tilsæt kardemomme, stødt kanel, sukker, salt og mel (lidt af gangen). Dernæst skal dejen æltes, enten med hænderne eller på en røremaskine indtil dejen er smidig og blank. Hvis den er for klistret, tilsættes en anelse mere mel. Sæt dejen overdækket et lunt sted og lad den hæve i 30-45 minutter.

Bland fyldet sammen mens dejen hæver. Rør det bløde smør, brun farin, sukker og stødt kanel sammen til en ensartet masse. Når dejen har hævet rulles den ud til en stor firkant. Derefter smøres fyldet på. Rul derefter dejen sammen, som en rulle. Skær kanelsneglene ud i 2 cm tykkelse og lad dem efterhæve i 30 minutter til 1 time, til de er flot hævet op.

Bag dem tæt i en bradepande, så bliver de mere saftige. De skal bages ved 225 grader i ca. 10-12 minutter.