Tagliatelle med blandede svampe

4 personer 30 min Print

Denne pastaret er både nem og hurtig at lave. Parmesanen gør pastaretten lækker cremet sammen med god olivenolie.

Ingredienser

400 g blandede rensede svampe (F.eks. Shiitake, østershatte, kejserhatte)
1 rosmarinkvist
1 finthakket skalotteløg
2 fed finthakket hvidløg
2 kviste timian
Ca. 2 dl pasta kogevand
35 g revet parmesan
En håndfuld grofthakket bredbladet persille
Olivenolie
Salt og peber
Lidt god jomfru olivenolie
350 g tørret tagliatelle
Pynt: Persille eller tallerkensmækker

Fremgangsmåde

Skær svampene i mundrette stykker. Steg svampene i lidt olivenolie til de får farve. Tilsæt finthakket skalotteløg og hvidløg og sauter det sammen med rosmarin og timianblade, til løgene er bløde og klare. Kog pastaen al dente i saltet vand efter anvisning på pakken. Efter et par minutter tilsættes pasta kogevand til svampene sammen med parmesan. Lad det koge ind, så parmesan og kogevand samler sig. Når pastaen er færdig med at koge vendes den sammen med svampene og persille. Pastaretten smages til med god olivenolie, parmesan, salt og peber. Pynt med lidt persille eller tallerkensmækker.