Oksemørbrad med estragonsmør, grillede grøntsager og burrata

4 personer 30 min Print

Ingredienser

4 oksemørbradbøffer af 150 g
4 fed hvidløg
Smør og olie til stegning
Rosmarin
Salt og peber
60 g smør
1 bundt hakket estragon

3 peberfrugter
1 stor squash
250 g cherrytomater skåret i halve
1 bundt asparges
1 bundt basilikum.
1 buratta

Vinaigrette:
3 spsk olivenolie
½ citron
1 bundt basilikum
1 fed hvidløg
Salt og peber

Fremgangsmåde

Bland smør og estragon sammen. Rul estragonsmørret i bagepapir som en karamel. Sæt rullen på køl.

Skyl grøntsagerne. Skær peberfrugter og squash ud i mundrette stykker. Knæk bunden af hver asparges og grill grøntsagerne på grillen i et par minutter. Pensl med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Peberfrugterne må godt blive bløde, men squash og asparges skal have bid.
Lad grøntsagerne køle af og pil evt. lidt af skrællen af peberfrugterne.

Mort alle ingredienserne til vinaigretten i en morter. Smag til med salt og peber. Vend vinaigretten sammen med grøntsager, cherrytomater og friske basilikumsblade. Anret burrata på toppen og pynt med 1 spsk vinaigrette, basilikumsblade og salt og peber.

Knus hvidløg med bladet af en kniv og steg hvidløg og rosmarin med på panden, mens der steges bøffer. Krydr med salt og peber. De skal have ca. 2,5 min på hver side. Lad bøfferne hvile i 5 min og pynt med en skive estragonsmør og en estragonkvist på toppen. Server bøfferne med burrata salaten.