Bagt blomkål med bagte hvidløg, estragon, karse og hasselnødder

4 personer 30 min Print

Bagt blomkål kan lyde umiddelbart lidt kedeligt men denne version er både sprød og lækker. De bagte hvidløg gør at den virkelig smager af meget, uden at smage for meget af hvidløg. Bagte hvidløg er nemlig en smule sødt og utrolig aromatisk. Bagt blomkål er god som en selvstændig ret eller med noget lækkert fra grillen til.

Hvis det er som en selvstændig ret, skal der regnes med 3/4 blomkål til hver.

Ingredienser

1 helt hvidløg
1 blomkål
Olie til blomkål
Salt og peber

Dressing:
3 spsk olie
1 spsk sherryeddike
1-1,5 tsk honning
Lidt karse og estragon som pynt
20 grofthakkede ristede hasselnødder uden hinde

Fremgangsmåde

Skyl blomkål, rens blomkål for blade og skær stokken af. Dup blomkålet tørt med et rent klæde. Fordel olivenolie på blomkålet og krydr med salt og peber.
Bag blomkåetl i ovnen i ca. 25 min ved 225 grader.
Bag det hele hvidløg med i ovnen, skær stokken af og pak det ind i sølvpapir. Det skal ca. have 25-30 min.
Skub hvidløg ud af hinderne og mas dem med en gaffel, bland det med ingredienserne med dressingen og smag til med salt og peber.
Hæld dressingen udover det bagte blomkål, pynt med grofthakkede hasselnødder, karse og frisk estragon.