Kartoffelpizza med trøffel pecorino er en virkelig lækker pizza med masser af smag!
Opskrift på en god pizzadej kommer snart. Alternativt kan man få gode forbagte surdejsbunde i Netto.
Hvis du ikke har en pizzasten, kan du bruge en bageplade med bagepapir istedet.
1 portion pizzadej
1 kartoffel skåret i tynde skiver på mandolinjern
3 spsk mascarpone
60 g trøffel pecorino
1,5 spsk hvidløgsolie (1 revet fed hvidløg blandes med 1,5 spsk olivenolie)
2 kviste rosmarin
Salt og peber
Pynt: parmesan
Sæt pizzastenen i ovnen. Varm ovnen på 275 grader eller så højt den kan komme på over-under varme. Rul pizzadejen tyndt ud til en passende størrelse. Læg kartoffelskiverne i vand i 10 min og si derefter vandet fra. Fordel 3 spsk mascarpone og anret kartoffelskiverne, frisk rosmarin og hvidløgsolie derpå. Bræk pecorino osten i små stykker og fordel den på pizzaen. Krydr med salt og peber. Læg pizzaen over på en bagesten drysset med lidt mel. Det kan gøres med en pizzaspatel.
Bag pizzaen i 6-10 min til den sprød og simrende. Pynt evt. med lidt friskrevet parmesan.