Bagt knoldselleri med Karl Johan svampe, hvidløg og smør

4 personer Print

Denne ret er virkelig en lækker efterårsret, det kan spises selvstændigt med en salat eller med noget grillet kylling eller andet kød.

Ingredienser

1 knoldselleri
70 g smør
3 fed finthakket hvidløg
300 g Karl Johan svampe eller brune svampe
Salt og peber
1 bundt timian
Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Rens svampene og skær dem ud i skiver. Start med at tørsteg dem på en pande indtil det værste væske er væk. Tilsæt olie og steg svampene på panden til de får en flot gylden farve. Krydr dem med salt og peber.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Vask og skræl knoldselleri fri for skallen. Skær den over på midten. Snit knoldsellerien på et mandolinjern i tynde skiver. Anret knoldsellerien i et ildfast fad. Smelt smørret i en gryde og tilsæt finthakket hvidløg. Lad det småsimre i en gryde indtil hvidløgene bliver bløde. Tilsæt timian i gryden og rør rundt. Hæld smørret over knoldselleri stykkerne og krydr dem med salt og peber. Vend det godt rundt. Tilsæt svampene og bag dem i ovnen i 25-30 minutter til knoldsellerien er blød. Pynt evt. med frisk timian.